Σκοπός του Συλλόγου μας είναι:

Η συλλογή στοιχείων για συγκεκριμένα προβλήματα του χωριού. Η ενασχόληση με θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, όπως επίσης των κοινόχρηστων – κοινοτικών χώρων της κοινότητας, και την προώθηση αυτών στις αρμόδιες αρχές. Η διατήρηση των δεσμών των απανταχού Πετσακιτών με τη γενέτειρα και τις παραδόσεις τους.Η συμβολή στη διατήρηση, την καλλιέργεια και την μετάδοση των ηθών και εθίμων και γενικά των πολιτιστικών στοιχείων, που συνιστούν την πνευματική και πολιτιστική παράδοση των Πετσάκων Καλαβρύτων, για να μεταλαμπαδευτούν αυτά στις νεότερες γενιές.

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Σα βγεις στον πηγαιμό για το Μπόσι, να εύχεσαι νάναι μακρύς ο δρόμος, γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.

Κάπως έτσι ξεκίνησε χθες το βράδυ το ασθενοφόρο από τα Καλάβρυτα, όταν δέχτηκε κλήση γύρω στις 9 το βράδυ, από κατοίκους του οικισμού Μπόσι, για αδιαθεσία ενός ηλικιωμένου κατοίκου, ενός συμπολίτη μας. 
Άραγε τι κουίζ να βάλουμε σήμερα? 
1) Πόση ώρα έκανε?
2) Από πόσους δρόμους πέρασε, τελικά χάθηκε?
3) Αν έπιανε το κινητό του ιατρού και του οδηγού?
4) Αν είδαν στην διαδρομή ταμπέλα που να τους οδηγεί στο Μπόσι, νύχτα με τόσες διασταυρώσεις χωματόδρομων?
Και το καλύτερο το άφησα για το τέλος? 
5) Με ποιο τρόπο τελικά πλησίασε τον οικισμό σχεδόν ..... ώρες αργότερα?
Κανονικά πρέπει να βάλουμε γεύμα στο HILTON και διαμονή σε σουίτα για 2 βράδια!!!!!
Μια διαδρομή περίπου 30 χιλιομέτρων, έγινε οδύσσεια για το πλήρωμα του ασθενοφόρου, μέχρι που πανικοβλήθηκαν οι άνθρωποι μέσα στο σκοτάδι, να ψάχνουν το δρόμο, για να σώσουν τον άνθρωπο. 
Από τον ίδιο δρόμο θα περάσει αν συμβεί ένα ατύχημα σε ένα παιδί.
Από τον ίδιο δρόμο πρέπει να πάνε σχολείο τα παιδιά του οικισμού, από 4 ετών έως 13. με τον ιδιώτη οδηγό πέρυσι να φοβάται μην συμβεί ατύχημα σε εκείνον άλλα και στις μικρές ψυχές που μεταφέρει.
Πόσο κοστολογεί την ζωή ο "άρχοντας" του τόπου?
Ξέχασα, δεν τον ενδιαφέρει, ας μην τα κάνατε τα παιδιά, πολύ ωραία απάντηση εκπροσώπου του δήμου Καλαβρύτων.  Συγχαρητήρια "φουκαρά Λαμπιρίκο".
Σκεφτείτε λίγο τα παραπάνω και θα επανέρθουμε με τις απαντήσεις!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου