Σκοπός του Συλλόγου μας είναι:

Η συλλογή στοιχείων για συγκεκριμένα προβλήματα του χωριού. Η ενασχόληση με θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, όπως επίσης των κοινόχρηστων – κοινοτικών χώρων της κοινότητας, και την προώθηση αυτών στις αρμόδιες αρχές. Η διατήρηση των δεσμών των απανταχού Πετσακιτών με τη γενέτειρα και τις παραδόσεις τους.Η συμβολή στη διατήρηση, την καλλιέργεια και την μετάδοση των ηθών και εθίμων και γενικά των πολιτιστικών στοιχείων, που συνιστούν την πνευματική και πολιτιστική παράδοση των Πετσάκων Καλαβρύτων, για να μεταλαμπαδευτούν αυτά στις νεότερες γενιές.

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Επικίνδυνη Αποστολή Στους Πετσάκους - Πρωτόκολλο: Φάντασμα.

MISSION IMPOSSIBLE TO PETSAKI: GHOST PROTOCOL)
Σκηνοθεσία: Τόλ Σαϊνες
Παίζουν: Ιωάννης Λυρίτης, Βίκυ Γεωργοπούλου, Μαίρη Βασιλείου, Δε Τολλ.
Διάρκεια:48''


 Τι υπόσχεται η ταινία; 
Σίγουρα καταπληκτικά εφέ, κασκαντερικά δρώμενα και μια υπερβολή που της δίνει το συστατικό για τη μαζική επιτυχία της. Το «Πρωτόκολλο: Φάντασμα» παίρνει το όνομά του από την απόφαση του προέδρου των Πετσακων να σταματήσει κάθε επιχείρηση και επαφή με τις κοινωνικές υπηρεσίες ύστερα από την ανατίναξη του δρόμου για Μπόσι. Ο πράκτωρ Ιωάννης Λυρίτης και η ομάδα του αναγκάζονται να δράσουν μόνοι τους, ώστε να αποκαταστήσουν την υπηρεσία τους. Εικόνες από Πάνω Ρούγα, επικίνδυνα δέντρα με παράξενα κλαδιά και γκρεμούς, σε συνδυασμό με τα εφέ, κάνουν το θέαμα εντυπωσιακό.

Πάντα άκουγα το ίδιο επιχείρημα στις συζητήσεις για τις «Επικίνδυνες Αποστολές», όπως «αυτά τα πράγματα δεν γίνονται» και «είναι υπερβολικό» κλπ. Και μέχρι κάποιο σημείο θα συμφωνήσω: αυτά δεν γίνονται. Όμως, ας κοιτάξουμε λίγο τον τίτλο. Η σωστή μετάφραση είναι: «Αδύνατες Αποστολές». Η επιτυχία τους βασίζεται ακριβώς σε αυτό. Στο αδύνατο. Και ο σκηνοθέτης, συνηθισμένος στον κόσμο των κινουμένων σχεδίων, όπου το αδύνατο είναι φυσιολογικό, παρουσιάζει τα αδύνατα σαν… δυνατά. Εντάξει, βαρεθήκαμε να βλέπουμε ιστορίες με Μποσαίους  και τον Ιωάννη Λυρίτη να τρέχει, όμως θα ήταν άδικο να κρίνουμε την ταινία υπό αυτό το πρίσμα μονάχα. Η ψυχαγωγία δεν είναι κάτι κακό, πόσο μάλλον όταν συναντά μια εντυπωσιακή τεχνολογία.
Βέβαια, το καλύτερο στοιχείο είναι άλλο: Αυτοσαρκάζεται. Έτσι, δεν αφαιρεί μόνο κάποια από την υπερβολή, αλλά μας βοηθά να δούμε τα πράγματα πιο ανάλαφρα. Όπως υποτίθεται ότι πρέπει να τα δούμε…

Η ιστορία....
Μια καταδρομική επίθεση, μέρα μεσημέρι, πιάνει στον ύπνο τους σκληρούς, και με γρήγορες κινήσεις καταφέρνει το αδύνατο!!!!
Σκοτώνει τα επικίνδυνα κλαδιά, αποφεύγει το γκρεμό και με κινήσεις που θυμίζει μπαλέτα Μπολσόι,  κάνει πράξη το ανέφικτο!!!!!
Ω ναι, μέσα σε 48'' ανοίγει την οπτική επαφή με την πινακίδα των Πετσάκων, επιβιβάζεται γρήγορα στο σπορ όχημα του και εξαφανίζεται κρυμμένος στην αντηλιά.
Αποστολή εξετελέσθη, το μήνυμα αυτό θα καταστραφεί σε 60''........59..........58...........57........56......... 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου