Σκοπός του Συλλόγου μας είναι:

Η συλλογή στοιχείων για συγκεκριμένα προβλήματα του χωριού. Η ενασχόληση με θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, όπως επίσης των κοινόχρηστων – κοινοτικών χώρων της κοινότητας, και την προώθηση αυτών στις αρμόδιες αρχές. Η διατήρηση των δεσμών των απανταχού Πετσακιτών με τη γενέτειρα και τις παραδόσεις τους.Η συμβολή στη διατήρηση, την καλλιέργεια και την μετάδοση των ηθών και εθίμων και γενικά των πολιτιστικών στοιχείων, που συνιστούν την πνευματική και πολιτιστική παράδοση των Πετσάκων Καλαβρύτων, για να μεταλαμπαδευτούν αυτά στις νεότερες γενιές.

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

Καταγγελία κατοίκου του χωριού Μπόσι Καλαβρύτων για τη μεταφορά των μαθητών στο σχολειο.

Χωρίς τη δυνατότητα μεταφοράς στο σχολείο τους 9 παιδιά στο Μπόσι Καλαβρύτων λόγω κατεστραμμένου οδοστρώματος – Καταγγελία στο Ράδιο Γάμμα.
Επτά (7) μόλις χιλιόμετρα χωρίζουν 9 παιδιά από το σχολείο στο Μπόσι Καλαβρύτων. Οι γονείς είναι σε απόγνωση και απογοητευμένοι  από τους αρμόδιους φορείς, Δήμο αλλά κυρίως Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, επειδή δεν έχει φτιαχτεί ο δρόμος για να μετακινούνται τα παιδιά από και προς το σχολείο τους. Μιλώντας το πρωί στο «Ράδιο Γάμμα» η κ. Ελένη κατήγγειλε την κατάσταση που βιώνει ως μητέρα εν έτη 2018 και το τεράστιο  πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ίδια αλλά και οι υπόλοιπες οικογένειες της Τοπικής Κοινότητας. Αναγκάζονται να αφήνουν τη δουλειά τους για να μεταφέρουν τα παιδιά στο σχολείο καθώς το ταξί δεν έχει πρόσβαση στον οικισμό τους.  
(Ακούστε τη συνέντευξη εδώ)

https://drive.google.com/open?id=1PQka1yib-klnhzSCaoqpr72HCOlAs0DA

Οι γονείς ζητούν από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος να εντάξει στα σχέδια της άμεσα την κατασκευή του οδοστρώματος, πριν φθάσει ο χειμώνας, οπότε το πρόβλημα θα είναι ακόμα μεγαλύτερο λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου