Σκοπός του Συλλόγου μας είναι:

Η συλλογή στοιχείων για συγκεκριμένα προβλήματα του χωριού. Η ενασχόληση με θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, όπως επίσης των κοινόχρηστων – κοινοτικών χώρων της κοινότητας, και την προώθηση αυτών στις αρμόδιες αρχές. Η διατήρηση των δεσμών των απανταχού Πετσακιτών με τη γενέτειρα και τις παραδόσεις τους.Η συμβολή στη διατήρηση, την καλλιέργεια και την μετάδοση των ηθών και εθίμων και γενικά των πολιτιστικών στοιχείων, που συνιστούν την πνευματική και πολιτιστική παράδοση των Πετσάκων Καλαβρύτων, για να μεταλαμπαδευτούν αυτά στις νεότερες γενιές.

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΕ ΛΑΜΠΙΡΗ?

Οι περισσότεροι πιστεύουν πως είναι το μίσος. Όμως αν σκεφτείτε ξανά θα δείτε πώς το αντίθετο είναι η αδιαφορία.
 Γιατί απλά ο άνθρωπος που φαίνεται να μας μισεί στην πραγματικότητα μας ομολογεί έναν κρυφό θαυμασμό. Ο φθόνος δουλεύει στην ίδια κατεύθυνση. Εκεί όπου σημαδεύει η οργή του φθονερού υπάρχει ένα επίτευγμα. Στην αδιαφορία όμως δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Για το άτομο που αδιαφορεί για εμάς είναι σαν να μην υπάρχουμε, δεν του προκαλούμε κανένα συναίσθημα, θετικό ή αρνητικό έστω.
 Βεβαία από την άλλη, ο φθόνος στους ανθρώπους αποκαλύπτει πόσο δυστυχισμένοι νιώθουν με το να έχουν διαρκώς την προσοχή τους στο τι κάνουν ΟΙ ΆΛΛΟΙ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δε χρειάζεται να παίρνουμε προφυλάξεις απέναντι στο άτομο που νιώθει φθόνο για εμάς, ο οποίος, τυφλωμένος από το αρνητικό πάθος που τον παρασέρνει, μπορεί να μας δημιουργήσει προβλήματα. Δεδομένου ότι με το να μιλάμε για το πρόβλημα δεν επιλύεται τίποτα ποτέ δε θα παραδεχτεί τη συναισθηματική αυτή δυσλειτουργία, το πλέον φρόνιμο είναι αποφύγουμε να κάνουμε τον φθονερό κοινωνό των σχεδίων μας, γιατί η υποσυνείδητη τάση του θα είναι να μας ανακόψει.
 Το παραπάνω κείμενο που εξηγεί ποιο είναι το αντίθετο της αγάπης, είναι σαν να φωτογραφίζει τον Απόστολο Λαμπίρη.
Αφού καταλάβαμε την διαφορά του μίσους με την αδιαφορία και αποδείξαμε ότι το χειρότερο και το επικίνδυνο είναι η αδιαφορία, κοιτάξτε τις παρακάτω φωτογραφίες και θα το καταλάβετε στην πράξη.....
 Και δυστυχώς οι παρακάτω φωτογραφίες δεν είναι οι μοναδικές που αποδεικνύουν ότι είσαι παντελώς αδιάφορος και επικίνδυνος Απόστολε Λαμπίρη για την όποια προβολή και ανάπτυξη του χωριού μας.
Δεν αγαπάς καθόλου τους Πετσάκους και τις επόμενες μέρες θα το αποδείξουμε με τα ίδια τα "έργα" σου, γιατί δυστυχώς είναι πάρα πολλά και το κάνεις επίτηδες.
Όταν σε θεωρούν κάποιοι ως "άρχοντα του τόπου" και περνάς από το συγκεκριμένο σημείο κάθε μέρα, επί σχεδόν πέντε (5) χρόνια και μια φορά δεν σταμάτησες να καθαρίσεις τον χώρο όπου υπάρχει η πινακίδα με το όνομα, για να προβάλλεις το χωριό μας, πως σε λένε?
ΑΔΙΆΦΟΡΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΊΝΔΥΝΟ!!!!
Από πέρυσι στο είχαμε αναφέρει, και μας είπες πάλι τα γνωστά ψέματα σου και τις γνωστές επιστημονικές σου αερολογίες, προσπαθώντας μάλλον, όπως πίστευες μέσα σου πιθανόν, να μας εντυπωσιάσεις. 
Ούτε για πρωινό δεν κάνεις.
Αφού είδαμε και αποείδαμε ότι δεν μπορείς να κάνεις μια δουλειά λίγων λεπτών για εσένα, δευτερόλεπτων για εμάς, αποφασίσαμε να δράσουμε. 
Ούτε ένα λεπτό δεν κάναμε για να καθαρίσουμε το χώρο και να εμφανισθεί πάλι η ταμπέλα με το όνομα του χωριού μας.
Ήταν τόσο δύσκολο για εσένα ε? 
Ή δεν είναι του επιπέδου σου?
Άνθρωποι και όντα υστερόβουλα όλα στο συμφέρον τους υπόδουλα, 
όλοι στηλιτεύουν και εκθειάζουνε εύσημα στο τίποτα μοιράζουνε,
πάλι ένα ψεύτικο παράσημο έκανε διάσημο τον άσημο,
Πήραν οι ασήμαντοι αξία τίποτα δεν έχει σημασία.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου