Σκοπός του Συλλόγου μας είναι:

Η συλλογή στοιχείων για συγκεκριμένα προβλήματα του χωριού. Η ενασχόληση με θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, όπως επίσης των κοινόχρηστων – κοινοτικών χώρων της κοινότητας, και την προώθηση αυτών στις αρμόδιες αρχές. Η διατήρηση των δεσμών των απανταχού Πετσακιτών με τη γενέτειρα και τις παραδόσεις τους.Η συμβολή στη διατήρηση, την καλλιέργεια και την μετάδοση των ηθών και εθίμων και γενικά των πολιτιστικών στοιχείων, που συνιστούν την πνευματική και πολιτιστική παράδοση των Πετσάκων Καλαβρύτων, για να μεταλαμπαδευτούν αυτά στις νεότερες γενιές.

Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

OΤΑΝ ΔΑΚΡΥΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ ΠΕΤΣΑΚΩΝ!!!!

Όταν έρχεται η στιγμή να γνωρίσεις έναν άνθρωπο, που έχει ζήσει τις όμορφες στιγμές των Πετσάκων, τα λόγια δεν έχουν θέση, αλλά μόνο τα συναισθήματα. 
Είχα την τιμή σήμερα να γνωρίσω από κοντά τον Θανάση Βλάχο και την υπέροχη σύζυγο του, Ηρώ και πραγματικά ένιωσα πολύ μικρός μπροστά σε όλα αυτά που άκουσα, από τον άνθρωπο που μεγάλωσε στα ιερά χώματα των Πετσάκων και τα λάτρεψε όπως ξέρουν μονό οι παλιοί να το κάνουν.
Μαζί με την σύζυγό μου καθόμασταν και τον παρακολουθούσαμε καθώς μας διηγήθηκε πολλές ιστορίες, μας εξιστόρησε με λεπτομέρειες γεγονότα.
Προσωπικά με έκανε να νιώσω χαρά και λύπη μαζί γιατί μου διηγήθηκε  ιστορίες με τον παππού μου, μου ανέφερε ονόματα, καταστάσεις, τα παρατσούκλια όλων, πραγματικά ήταν ένα βιβλίο ιστορίας ζωντανό.
Μας άνοιξε το σπίτι του όλο χαρά, μας έκανε το τραπέζι, λες και μας γνωριζε χρόνια, μιλήσαμε για όλους και για όλα αναλυτικά. 
Νιώσαμε δέος μπροστά σε έναν άνθρωπο που μιλούσε για τους Πετσάκους και δάκρυζε, τόσο από συγκίνηση, όσο και κάποιες φορές από οργή για ορισμένους και όλα αυτά που έμαθε ότι έχουν κάνει κάποιοι. 
Μας ρώτησε τι γίνεται σήμερα, τι συμβαίνει στο χωριό μας, ήθελε να μάθει τα πάντα.
Έρχονται στιγμές που σκέφτομαι ότι ένα πράγμα έχει αξία, οι μνήμες, τα πανέμορφα χρόνια των παλιών στο χωριό μας, όλα αυτά που περνούσαν, ηθικά πρώτα απ' όλα και μετά αδερφικά. 
Ήταν πραγματικά ΤΙΜΉ μου που γνώρισα αυτόν τον άνθρωπο και είναι υπέροχο γιατί όλοι οι άνθρωποι που είναι δίπλα του, η σύζυγος του Ηρώ, ο γιος τους ο Φανής, είναι απλά ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟΊ!!!!
Σε ευχαριστώ παρά πολύ Κύριε Θανάση για αυτό που μου πρόσφερες σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου