Σκοπός του Συλλόγου μας είναι:

Η συλλογή στοιχείων για συγκεκριμένα προβλήματα του χωριού. Η ενασχόληση με θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, όπως επίσης των κοινόχρηστων – κοινοτικών χώρων της κοινότητας, και την προώθηση αυτών στις αρμόδιες αρχές. Η διατήρηση των δεσμών των απανταχού Πετσακιτών με τη γενέτειρα και τις παραδόσεις τους.Η συμβολή στη διατήρηση, την καλλιέργεια και την μετάδοση των ηθών και εθίμων και γενικά των πολιτιστικών στοιχείων, που συνιστούν την πνευματική και πολιτιστική παράδοση των Πετσάκων Καλαβρύτων, για να μεταλαμπαδευτούν αυτά στις νεότερες γενιές.

Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

Επισκεψη στις εγκαταστασεις του Κομη των Καλαβρυτων, μερος 1ο.

Ο Συλλογος μας πραγματοποιησε επισκεψη στις εγκαταστασεις της γαλακτοβιομηχανιας   ''Κομης΄΄Α.Ε,Αντωνης Κομης
(προεδρου και του Πολιτιστικου Συλλογου των Πετσακων)
του ανθρωπου που απο το 1971 - ξεκινωντας την παρασκευη του πολυ γνωστου πλεον γιαουρτιου, αλλα και φετα "Ο ΚΟΜΗΣ" -  κανει γνωστο παντου το πανεμορφο χωριο μας, του Πετσακους.
Η εταιρεια "ΚΟΜΗΣ" συνεχιζει σημερα πλεον στις συγχρονες εγκαταστασεις της, την παρασκευη διαφορων γαλακτοκομικων προιοντων, παντα με το  ονομα του χωριου μας ,το οποιο υπαρχει σε καθε συσκευασια του, κανοντας διαρκως  διαφημιση στο χωριο μας.
Η επισκεψη μας διηρκησε πανω απο μια ωρα, οπου μας ξεναγησε ο ιδιος ο ιδρυτης Αντωνης Κομης, μαζι με την παρουσια των παιδιων του Σωτηρη και Βασιλη Κομη, συνεχιστες αυτης της παραδοσης. Πραγματικα εντυπωσιαστηκαμε απο τις αρτιες εγκαταστασεις του, τα καινουργια μηχανηματα και πραγματικα την καθαριοτητα του χωρου, που ξερουμε ολοι ποσο σημαντικο ειναι σε μια τετοια βιομηχανια.
Ολοι οι υπαλληλοι πληρως εξοπλισμενοι με τα καταλληλα ρουχα, ηταν εκει σε καθε σταδιο παραγωγης, προσεχοντας αδιακοπα το προιον.
 Περιττο να πω οτι ηταν τετοια η πληροφορηση που μας παρειχαν, που νομιζω οτι γνωριζω
κι εγω πλεον πως να κανω τυρι!
 Ξεκινησαμε απο το κομματι παραλαβης του γαλακτος, μας εδειξαν βημα-βημα ολη τη διαδικασια, μεχρι στο σημειο που μπαινει στα ψυγεια, και το χωρο παραδοσης και διακινησης προς την αγορα.
Σε καποιο σημειο ανελαβε τη ξεναγηση ο Βασιλης Κομης, οπου μας ανελυσε καποιες λεπτομερειες για το πως φτανουμε απο την παραλαβη του γαλακτος, στη παρασκευη των υπολοιπων προιοντων. Μας εδειξε το χημειο του εργοστασιου και σιγα σιγα μας εδειξε με ευκολο και κατανοητο τροπο
πως φτανει το γαλα στην καθε ξεχωριστη μοναδα, οπου γινεται η κρεμα, το ρυζογαλο, το γιαουρτι, το βουτυρο.
Το αρθρο συνεχιζεται.....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου