Σκοπός του Συλλόγου μας είναι:

Η συλλογή στοιχείων για συγκεκριμένα προβλήματα του χωριού. Η ενασχόληση με θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, όπως επίσης των κοινόχρηστων – κοινοτικών χώρων της κοινότητας, και την προώθηση αυτών στις αρμόδιες αρχές. Η διατήρηση των δεσμών των απανταχού Πετσακιτών με τη γενέτειρα και τις παραδόσεις τους.Η συμβολή στη διατήρηση, την καλλιέργεια και την μετάδοση των ηθών και εθίμων και γενικά των πολιτιστικών στοιχείων, που συνιστούν την πνευματική και πολιτιστική παράδοση των Πετσάκων Καλαβρύτων, για να μεταλαμπαδευτούν αυτά στις νεότερες γενιές.

Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017

Ολοκληρωση καθαρισμου προαυλιου χωρου ιερου ναου Αγ. Ανδρεα.

Ολοκληρωθηκε ο καθαρισμος και η απομακρυνση καθε αντικειμενου απο τον προαυλιο χωρο του ιερου ναου του Αγ. Ανδρεα, επισης πραγματοποιηθηκε και αποψιλωση χορταριων απο τα δυο πεζουλια  (τουρακια) του ιερου ναου. Τοποθετηθηκαν και καποιες πετρες οπου ειχαν πεσει απο τα σημεια, ωστε να θυμιζει οσο γινεται την αρχικη του μορφη. Επομενος στοχος μας ειναι
  κατοπιν βεβαιως συνεννοησης με τον πατηρ Αγγελο, ιερεα του χωριου μας, καποιες μικρες επεμβασης στον χωρο, μεσα και εξω απο το ναο, με στοχο τον καλλωπισμο του ναου μας. Ενος ιστορικου ναου, που βρισκεται εκει,  πανω απο εκατο χρονια, και ηταν παντα η βοηθεια μας στα δυσκολα. Υπηρχαν χρονια που ο ναος αυτος ηταν πλημμυρισμενος απο κοσμο - μονιμους κατοικους αλλα και επισκεπτες - που ερχονταν να ζητησουν τη βοηθεια του Αγιου μας. Προστατη της κατω πλευρας (κατω ρουγας) του χωριου μας. Θα προσπαθησουμε να φερουμε παλι τους επισκεπτες πισω.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου