Σκοπός του Συλλόγου μας είναι:

Η συλλογή στοιχείων για συγκεκριμένα προβλήματα του χωριού. Η ενασχόληση με θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, όπως επίσης των κοινόχρηστων – κοινοτικών χώρων της κοινότητας, και την προώθηση αυτών στις αρμόδιες αρχές. Η διατήρηση των δεσμών των απανταχού Πετσακιτών με τη γενέτειρα και τις παραδόσεις τους.Η συμβολή στη διατήρηση, την καλλιέργεια και την μετάδοση των ηθών και εθίμων και γενικά των πολιτιστικών στοιχείων, που συνιστούν την πνευματική και πολιτιστική παράδοση των Πετσάκων Καλαβρύτων, για να μεταλαμπαδευτούν αυτά στις νεότερες γενιές.

Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Η πρωτη συναντηση των μελων του συλλογου στο χωριο μας.


Χθες το βραδυ πραγματοποιηθηκε η πρωτη συναντηση των μελων του Εξωραϊστικου Συλλογου Πετσακων Καλαβρυτων, στον προαυλιο χωρο του ναου του Αγ. Αντρεα, οπου εγινε και μια μικρη εκδηλωση, εκει παραβρεθηκαν σχεδον ολα τα ιδρυτικα μελη του συλλογου, και με μεγαλη μας χαρα μας τιμησε με τη παρουσια του και ο προεδρος της κοινοτητας Αποστολος Λαμπιρης. Απο σημερα ξεκιναμε επισημα μια προσπαθεια, οπου το πρωτο πραγμα που θα ζητησουμε ειναι συνεργασια. Να τεθουν στο τραπεζι τα προβληματα του χωριου μας, οχι μονο απο τους μονιμους κατοικους, αλλα και απο αυτους που εχουν περιουσιες, πατρικα ή και μονο κτηματα στο χωριο μας. Μεσα στην εβδομαδα θα προσπαθησουμε να κανουμε μια συναντηση με τον προεδρο της κοινοτητας αλλα και με το προεδρο του πολιτιστικου συλλογου του χωριου μας. Στοχος μας ολων να κανουμε το υπεροχο χωριο μας, οχι απλα καλυτερο ή ομορφοτερο, αλλα με τις πραξεις μας να θεσουμε τις βασεις στο να επιστρεψουν πισω ανθρωποι που εχουν απογοητευτει απο διαφορες καταστασεις και εχουν μεινει μακρια απο τα χωματα των προγονων τους. Θελω να γυρισω στα παλια,εκεινα τα ομορφα χρονια μου, που ολα ηταν υπεροχα και ζουσα μονο με τις ομορφες εικονες, τα νερα που ετρεχαν σε καθε πλευρα του χωριου και το υπεροχο ηλιοβασιλεμα πισω απο τους Λαπαναγους και την μονη της Μακελλαριας. Καλη μας αρχη.

6 σχόλια:

  1. Καλή αρχή! Καλή δύναμη και κάθε ευλογία στις προσπάθειές σας !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστουμε παρα πολυ για τις ευχες σας, και εμεις σας ευχαριστουμε για τις ενεργειες σας στον να υπαρχει σημερα ο Συλλογος μας.

      Διαγραφή
  2. Περάσαμε πολύ ωραία στα εγκαινια του Συλλόγου χθες βράδυ.. Καλή επιτυχία στο έργο του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλη επιτυχια στις προσπάθειες ολων τωνεμπλεκομενων μελων.θα ηθελα σαν ενδιαφερομενος να εχω σχετικη ενημερωση και επαφη με τον σύλλογο για τα προβληματα περισοτερο του οδικου δικτυου στο χωριο μας και ειδικα στην περιοχη πουεγινε και η συναντηση σας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστουμε πολυ για τα ευχες σας. Πολυ συντομα θα υπαρχει επικοινωνια με ολους σε προσωπικο επιπεδο, ωστε να εχουμε τον χρονο να συζητησουμε τα προβληματα μας-σας. Λιγη υπομονη να ολοκληρωσουμε τα πρωτα βηματα μας.

      Διαγραφή