Σκοπός του Συλλόγου μας είναι:

Η συλλογή στοιχείων για συγκεκριμένα προβλήματα του χωριού. Η ενασχόληση με θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, όπως επίσης των κοινόχρηστων – κοινοτικών χώρων της κοινότητας, και την προώθηση αυτών στις αρμόδιες αρχές. Η διατήρηση των δεσμών των απανταχού Πετσακιτών με τη γενέτειρα και τις παραδόσεις τους.Η συμβολή στη διατήρηση, την καλλιέργεια και την μετάδοση των ηθών και εθίμων και γενικά των πολιτιστικών στοιχείων, που συνιστούν την πνευματική και πολιτιστική παράδοση των Πετσάκων Καλαβρύτων, για να μεταλαμπαδευτούν αυτά στις νεότερες γενιές.

Πέμπτη 24 Αυγούστου 2017

Πρωτη συναντηση του Συλλογου μας με τον προεδρο της κοινοτητας Αποστολο Λαμπιρη.

Χθες το πρωι πραγματοποιηθηκε η πρωτη συναντηση του συλλογου μας με τον προεδρο της κοινοτητας Αποστολο Λαμπιρη.
 Η συναντηση διηρκεσε σχεδον τεσσερις ωρες, οπου συζητηθηκαν πολλα προβληματα του χωριου, αλλα και διαφορες προτασεις και των δυο πλευρων με στοχο την βελτιωση των υποδομων της κοινοτητας μας.
Μεσα στο διαστημα των τεσσαρων ωρων ενημερωθηκαμε για τα "δυσκολα" σημεια του χωριου.Προσπαθησαμε να δωσουμε καποιες γρηγορες λυσεις, περπατησαμε κομματια του χωριου μας, οπου ο προεδρος μας ανελυσε τα σχεδια του για καθε σημειο της κοινοτητας.
Εγινε επισκεψη στο σχολειο μας, οπου ειδαμε ολοι μαζι τα προβληματα που υπαρχουν μεσα και εξω απο το κτηριο καθως και τις αναγκες των παιδιων.
Επειτα καταληξαμε στο κοινοτικο γραφειο, οπου η συζητηση περιοριστηκε στα εργα οπου εχουν γινει ηδη ενεργειες με στοχο να ξεκινησουν αμεσα, νεα γεφυρα στο ποταμι και η νεα χαραξη του δρομου Πετσακοι- Μονη Μακελλαριας.
Κατοπιν ολοκληρωσαμε την συναντηση αυτη και δωσαμε υποσχεση για μια δευτερη σε συντομο χρονικο διαστημα, ωστε να καταθεσουμε τις προτασεις μας ως προς τα σημεια που για δαφορους λογους εχουν καταστραφει.
Ολοκληρωνοντας,θα ξεκινησουμε απο αυριο κιολας καποιες συναντησεις με κατοικους της κοινοτητας, ωστε να μαθουμε ή τουλαχιστον να προσπαθησουμε να μαθουμε ολα τα πραγματικα προβληματα του χωριου μας.
Ευχαριστουμε πολυ τον προεδρο της κοινοτητας Αποστολο Λαμπιρη για την διαθεση του και το χρονο του που μας διεθεσε ωστε να αποδωσει με τον καλυτερο τροπο τις οποιες σκεψεις και τα εργα για τους Πετσακους μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου