Σκοπός του Συλλόγου μας είναι:

Η συλλογή στοιχείων για συγκεκριμένα προβλήματα του χωριού. Η ενασχόληση με θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, όπως επίσης των κοινόχρηστων – κοινοτικών χώρων της κοινότητας, και την προώθηση αυτών στις αρμόδιες αρχές. Η διατήρηση των δεσμών των απανταχού Πετσακιτών με τη γενέτειρα και τις παραδόσεις τους.Η συμβολή στη διατήρηση, την καλλιέργεια και την μετάδοση των ηθών και εθίμων και γενικά των πολιτιστικών στοιχείων, που συνιστούν την πνευματική και πολιτιστική παράδοση των Πετσάκων Καλαβρύτων, για να μεταλαμπαδευτούν αυτά στις νεότερες γενιές.

Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017

Kαθαρισμος κοινοτικου δρομου, στην κατω πλευρα (κατω ρουγα) του χωριου.

Δυστυχως η οικονομικη κριση εχει χτυπησει και την τοπικη αυτοδιοικηση, ακομα και σε απλα θεματα. Επειτα απο συνομιλια που ειχαμε με το προεδρο της κοινοτητας Αποστολη Λαμπιρη, μας ανεφερε χαρακτηριστικα ποσο δραματικα εχουν μειωθει τα κονδυλια για την κοινοτητα, με αποτελεσμα πολλες εργασιες να μην γινονται, ή αν ξεκινουν να σταματουν λογω ελλειψης οικονομικων πορων. Εγινε αναφορα οτι και με προσωπικα του εξοδα προσπαθει να καλυψει καποια πραγματα ή με βοηθεια που ζητα απο τους κατοικους, στο να εκτελεστουν καποιες μικροεπεμβασεις στο χωρο του χωριου μας. Σε σημειο της κατω πλευρας του χωριου, απο λανθασμενη εκτιμηση εμεινε ακαθαριστο, με αποτελεσμα να γινει απροσπελαστο προς τους κατοικους που θελουν να διασχισουν το συγκεκριμενο κομματι. Ετσι πηραμε τη πρωτοβουλια και ζητησαμε την αδεια απο την κοινοτητα να προχωρησουμε στον καθαρισμο του κοινοτικου δρομου, η οποια μας δοθηκε αμεσως.


 Στον καθαρισμο ειχαμε τη συνδρομη μελων του συλλογου μας, καθως και ειδικευμενου ατομου, στη χρηση του επαγγελματικου χορτοκοπτικου μηχανηματος, που πραγματικα βοηθησε στα μεγιστα ωστε να καθαριστει αμεσα ο δρομος και να ελευθερωθει απο τα χορτα, τις πετρες και τα σκουπιδια που το ειχαν κατακλυσει. Πανω σε αυτο το κομματι,ενημερωθηκε ο προεδρος της κοινοτητας και η απαντηση του ηταν οτι το εχει πει απειρες φορες στο να μην πεταμε σε κοινοχρηστους χωρους  μπαζα, σκουπιδια ή οτι αλλο δεν χρειαζομαστε.Γι'αυτο και θα κανω και απο εδω μια αναφορα.
Οτι πεταμε θα το βρουμε μπροστα μας, πρεπει να προσπαθησουμε ολοι να διατηρησουμε οσο το δυνατον καθαρο το κοινοχρηστο-κοινοτικο χωρο που χρησιμοποιουμε ολοι μας. 
Για αυτο μη πετατε σκουπιδια και μπαζα οπουδηποτε.

5 σχόλια:

  1. Στη φωτογραφία τη τρίτη ποιος εχει φράξει τη λίμνη; Και γενικά ποιος έχει βάλει δέντρα στο δρόμο μέσα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπερα σας... Ειναι ενα θεμα περιπλοκο αυτη τη στιγμη, που ομως θα ασχοληθουμε συντομα. Στοχος μας ειναι να καθαρισουμε τα κοινοτικα κομματια που για καποιους λογους δεν εγινε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή ο Σύλλογος δεν ξέρει ποιός την έχει κλείσει ; Εγώ ένα τηλεφώνημα έκανα και έμαθα . Αν πράγματι είστε Σύλλογος με αυτά να ασχολείστε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παρακληση ωστε να μην γινει αναφορα σε κανεναν κατοικο του χωριου μας. Εαν θελετε μπορουμε να μιλησουμε μεσω μηνυματων ή facebook για αμεση επαφη. Και να συζητησουμε οποιο θεμα σας ενδιαφερει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συγχαρητήρια στο σύλλογο σας. Να πείτε και ονόματα για να ξέρουν όλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή