Σκοπός του Συλλόγου μας είναι:

Η συλλογή στοιχείων για συγκεκριμένα προβλήματα του χωριού. Η ενασχόληση με θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, όπως επίσης των κοινόχρηστων – κοινοτικών χώρων της κοινότητας, και την προώθηση αυτών στις αρμόδιες αρχές. Η διατήρηση των δεσμών των απανταχού Πετσακιτών με τη γενέτειρα και τις παραδόσεις τους.Η συμβολή στη διατήρηση, την καλλιέργεια και την μετάδοση των ηθών και εθίμων και γενικά των πολιτιστικών στοιχείων, που συνιστούν την πνευματική και πολιτιστική παράδοση των Πετσάκων Καλαβρύτων, για να μεταλαμπαδευτούν αυτά στις νεότερες γενιές.

Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ, Μέρος δέυτερο.

Αρχές 2015 στο χωριό μας - όσοι είναι έξυπνοι και συνδυάσουν την ημερομηνία θα καταλάβουν πολλά - αρχίζουν σε ένα σημείο του χωριού μας πολλά περίεργα πράγματα.
Ξαφνικά όλοι αυτοί που βοήθησαν πριν αρκετά χρονια, μπαίνουν στο στόχαστρο. 
Ξαφνικά αρχίζουν οι καταπατήσεις, οι καταστροφές, οι περίεργες περιφράξεις. 
Εμφανίζονται μάρτυρες από το πουθενά να δηλώνουν κάτοχοι οικοπέδων, μάρτυρες που έχουν να εμφανιστούν στην περιοχή και 25 χρόνια, να δηλώνουν ξαφνικά ιδιοκτήτες, ξένων οικοπέδων. 
Άνθρωποι να δηλώνουν κάτοχοι κτημάτων από το  1990 και ότι τα καλλιεργούσαν, ενώ ποτέ δεν τα είχαν πλησιάσει, πόσο μάλιστα όταν αρχές του 2000 σε οικοδομικές άδειες οι ίδιοι τα δήλωναν δρομο και με άλλο όνομα ιδιοκτήτη, ενώ και καλά τα είχαν από το 1990.
Καταργούν κοινοτικούς δρόμους, κοινοτικά μονοπάτια, καταστρέφουν κοινοτικές δεξαμενές, κοινοτικές πηγές, μπαζώνουν κοινοχρήστους χώρους και τους καταγράφουν ως δικούς τους.
Τοποθετούν σίδερα και διάφορα άλλα ως σύνορα εντός κοινοτικών δρόμων. 
Αποφασίζουν να κλείσουν την είσοδο σε άνθρωπο που ζει μόνιμα πάνω από οκτώ δεκαετίες στην περιοχη, λέγοντας του ότι δεν είναι η είσοδος του από εκεί που έμπαινε από την μέρα που γεννήθηκε, γιατί το κομμάτι αυτό είναι δικό της και το λέει η ξεβράκωτη, που ήρθε χωρίς βρακί από κάτι γυφτόχωρια, πριν μερικά χρόνια.
Άρχισαν οι καταστροφές στις περιουσίες κατοίκων, που όλο τυχαια είναι γείτονες και βοήθησαν τόσο στην κατασκευή του σπιτιού της, όσο και στην προστασία της όταν έτρεχε σαν κλαμένο....γατί από τις δεξιόστροφες και αριστερόστροφες "επενδύσεις ήθους". 
Τότε που όλοι αυτοί την έντυναν και την τάιζαν. 
Τα ξέχασε αυτή, τα θυμόμαστε όλοι εμείς όμως.
Ξαφνικά άρχισαν οι κλοπές στην περιοχη, όλα αυτά από το  2015 και μετά, άρχισαν να "καίγονται" δέντρα μέσα σε κτήματα, αφού κάποιοι τα ψέκαζαν με το δηλητήριο roundup (σας θυμίζει κάτι αυτό).
Άρχισαν να πέφτουν τοίχοι στην περιοχη, πέτρινοι, τέσσερις στον αριθμό, άρχισαν να κλέβουν "κάποιοι" λάστιχα ποτίσματος, άρχισαν ξαφνικά να μετακινούνται σύνορα κτημάτων, μέχρι και έξυπνα πρόβατα γεννήθηκαν, που άνοιγαν προς τα μέσα πόρτες στα μαντριά και έβγαιναν έξω και όλως τυχαίος έτρωγαν τα αμπέλια των γειτόνων μόνο! 
Άρχισαν να σκίζουν λάστιχα αυτοκινήτων, να τοποθετούν τάβλες με καρφιά στην μέση του πουθενά, ενώ νωρίτερα είχαν περάσει αυτοκίνητα γνωστά και τα είχαν δει, πόσο μάλιστα όταν στα σημεία αυτά δεν υπαρχουν άλλοι κάτοικοι, άραγε ποιοι να το έκαναν? 
Άρχισαν ξαφνικά, πάντα από αρχές του 2015 και μετά, να βρίζουν χυδαία, οι "χριστιανοί", κατεβάζοντας ότι καντήλι υπήρχε, βρίζοντας τον Θεό, την Παναγία, τον Χριστό όταν ερχόντουσαν στο χωριό γείτονες, βλέπεις έτσι έρχεσαι πιο κοντά στην εκκλησία, κάτι σαν επίτροπος γίνεσαι με αυτό τον τρόπο.
Και αυτά δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που θα σας διηγηθούμε στην συνέχεια, έφτασαν μέχρι σε σημείο να........

 Το άρθρο συνεχίζεται.............

2 σχόλια:

  1. Κανενα κουιζ, για να βρουμε την Μονικα του χωριου σας δεν θα βαλετε? Ας ειναι και ταξιδακι διημερο αυτη τη φορα, για σκεφτείτε το...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Θεία τα γνωρίζει όλα αυτά άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή