Σκοπός του Συλλόγου μας είναι:

Η συλλογή στοιχείων για συγκεκριμένα προβλήματα του χωριού. Η ενασχόληση με θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, όπως επίσης των κοινόχρηστων – κοινοτικών χώρων της κοινότητας, και την προώθηση αυτών στις αρμόδιες αρχές. Η διατήρηση των δεσμών των απανταχού Πετσακιτών με τη γενέτειρα και τις παραδόσεις τους.Η συμβολή στη διατήρηση, την καλλιέργεια και την μετάδοση των ηθών και εθίμων και γενικά των πολιτιστικών στοιχείων, που συνιστούν την πνευματική και πολιτιστική παράδοση των Πετσάκων Καλαβρύτων, για να μεταλαμπαδευτούν αυτά στις νεότερες γενιές.

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

ΤΕΛΕΤΗ MΕΓΑΛΟΣΧΗΜΙΑΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΛΗΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΧΗΣ ΣΤΗ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΑΚΕΛΛΑΡΙΑΣ.

  Το Σάββατο στις 21 Ιουλίου του 2018 και ώρα 5 μ.μ, θα τελεσθεί στην Ιερά Μονή Μακελλαριάς Καλαβρύτων, η χειροθεσία εις μεγαλόσχημη της μοναχής Συγκλητικής.
  Η χειροθεσία της σε Μεγαλόσχημη αποτελεί επιβράβευση της διακονίας της και επιστηριγμό για να συνεχίσει την αγγελομίμητη ζωή και πολιτεία της.
  Είναι η τρίτη και τελευταία βαθμίδα του μοναχισμού, στην οποία φτάνει ένας μοναχός όταν κριθεί άξιος της πνευματικής τελειότητας την οποία συνεπάγεται το Μεγάλο και Αγγελικό Σχήμα. 
   Σε αυτήν τη βαθμίδα, ο μοναχός εισέρχεται μέσω της Ακολουθίας του Μεγάλου και Αγγελικού Σχήματος, μιας ιδιαίτερης ακολουθίας, που περιλαμβάνει τρίτη μοναχική κουρά και νέους όρκους ενώπιον ανθρώπων και αγγέλων. Θεολογικά, το Αγγελικό Σχήμα θεωρείται δεύτερο Βάπτισμα.
   Όπως οι νεοφώτιστοι, έτσι και οι μεγαλόσχημοι έχουν καθαριστεί από αμαρτίες του κόσμου και πλέον θεωρούνται επίγειοι άγγελοι ίσοι με τους Αγίους Αγγέλους. Ο μεγαλόσχημος μοναχός ενδύεται το εσώρασο, το Μεγάλο Σχήμα, τον ανάλαβο, τη ζώνη, το εξώρασο, τα σανδάλια, το καλυμμαύκι, το κουκούλι και το μανδύα.
 Σας καλούμε να τιμήσουμε όλοι μαζί αυτή την τόσο μεγάλη και ιερή τελετή και σας προσκαλούμε το Σάββατο 21 Ιουλίου και ώρα 4 μ.μ., να συναντηθούμε στην πλατεία του χωριού μας και μαζί με τον Πατήρ Άγγελο Κατσικανταή, τον παππά του χωριού μας, να αναχωρήσουμε αντάμα για την Ιερά Μονή Της Μακελλαριάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου