Σκοπός του Συλλόγου μας είναι:

Η συλλογή στοιχείων για συγκεκριμένα προβλήματα του χωριού. Η ενασχόληση με θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, όπως επίσης των κοινόχρηστων – κοινοτικών χώρων της κοινότητας, και την προώθηση αυτών στις αρμόδιες αρχές. Η διατήρηση των δεσμών των απανταχού Πετσακιτών με τη γενέτειρα και τις παραδόσεις τους.Η συμβολή στη διατήρηση, την καλλιέργεια και την μετάδοση των ηθών και εθίμων και γενικά των πολιτιστικών στοιχείων, που συνιστούν την πνευματική και πολιτιστική παράδοση των Πετσάκων Καλαβρύτων, για να μεταλαμπαδευτούν αυτά στις νεότερες γενιές.

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2018

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΕΤΣΑΚΩΝ - ΛΑΠΑΝΑΓΩΝ.

Ας γίνει κάτι κύριοι τοπικοί άρχοντες γιατί οι κάτοικοι των χωριών μας βρίσκονται σε απόγνωση!!!
Καθημερινά γινόμαστε δέκτες παραπόνων και διαμαρτυριών από αναγνώστες μας από ολόκληρο το δήμο, που αναφέρονται σε προβλήματα της περιοχής τους. Οι άνθρωποι βρίσκονται σε απόγνωση αφού τόσο ο δήμος Καλαβρύτων όσο και τα τοπικά τους συμβούλια τους έχουν εγκαταλείψει στην τύχη τους.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα η διαμαρτυρία νέων ανθρώπων, που επέλεξαν να μείνουν στα χωριά τους και να ασχοληθούν με την πρωτογενή παραγωγή, για την κατάσταση του δρόμου που συνδέει τους Πετσάκους με τους Λαπαναγούς, οι οποίοι μας έστειλαν τις φωτογραφίες και το παρακάτω κείμενο:
Καλησπέρα σας

θα ήθελα αν μπορείτε να δημοσιεύσετε ένα θέμα το οποίο μας βασανίζει χρόνια και θα μας βασανίζει για πολλά ακόμα. Πρόκειται για το δρόμο από Πετσάκους προς Λαπαναγούς, ο οποίος είναι σε άθλια κατάσταση.

Αγανακτήσαμε!

Είμαστε νέοι άνθρωποι, μείναμε στο χωριό γιατί μας άρεσε και ασχολούμαστε με αγροτικές δουλειές.

Αυτό που τραβάμε για να μεταφέρουμε τις τροφές για να ταΐσουμε τα ζωντανά μας και να παραδώσουμε και τα προϊόντα που παράγουμε δεν λέγεται. 

Μείναμε στο χωριό να ασχοληθούμε με αυτό που μας άρεσε πάντα, άλλα με καμία βοήθεια από κανένα φορέα...

Ούτε δήμο, oύτε περιφέρεια.

Ζητάμε μόνο να χαλικοστρώσουν τον δρόμο ώστε να είναι προσβάσιμος, αλλά όλα αυτά είναι ένα όνειρο που κάνουμε εδώ και χρόνια χωρίς καμία ανταπόκριση...



πηγή: kalavrytanet.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου