Σκοπός του Συλλόγου μας είναι:

Η συλλογή στοιχείων για συγκεκριμένα προβλήματα του χωριού. Η ενασχόληση με θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, όπως επίσης των κοινόχρηστων – κοινοτικών χώρων της κοινότητας, και την προώθηση αυτών στις αρμόδιες αρχές. Η διατήρηση των δεσμών των απανταχού Πετσακιτών με τη γενέτειρα και τις παραδόσεις τους.Η συμβολή στη διατήρηση, την καλλιέργεια και την μετάδοση των ηθών και εθίμων και γενικά των πολιτιστικών στοιχείων, που συνιστούν την πνευματική και πολιτιστική παράδοση των Πετσάκων Καλαβρύτων, για να μεταλαμπαδευτούν αυτά στις νεότερες γενιές.

Τρίτη 29 Μαΐου 2018

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΜΑΣ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ....

    Η σημαια του Εξωραϊστικου Συλλογου των Πετσακων μας, κυματισε στα πανεμορφα Ιωαννινα!!!
 Μαλιστα σφραγισε και τα οποια βιβλια των τοπων που επισκεφτηκαμε.
Πλεον το ονομα του χωριου μας αρχιζει να  ακουγεται παντου!!!
  Το πουλμαν γεματο, η διαθεση στα υψη, οι προτασεις για επομενες εκδρομες επεφταν βροχη και σε καθε σταση  στηνοταν και ενα μικρο γλεντι, μεσα και εξω απο το λεωφορειο.


   Ξεπερασε καθε προσδοκια μας η εκδηλωση και πραγματικα σας ευχαριστουμε ολους..
Ειδικα ομως εκεινους που δεν καταφεραν να ερθουν αλλα με τα μηνυματα τους κατα τις ζωντανες μεταδοσεις μας απο καθε περιοχη που σταματουσαμε, μας εκαναν να νιωθουμε οτι ηταν ολοι εκει.
 Επισκεφτηκαμε μουσεια, το καστρο των Ιωαννινων, περασαμε στο νησακι της Κυρα Φροσυνης, το μοναδικο κατοικημενο νησι σε ολη την Ευρωπη, καθισαμε και απολαυσαμε την λιμνη των Ιωαννινων απο τα μαγαζια στα παραλιμνια.
   Και δεν σταματαμε εδω, ηδη εχει πεσει στο τραπεζι η επομενη εκδρομη και μαλιστα θα ειναι κατι πολυ διαφορετικο και πρωτογνωρο για τα δεδομενα οχι μονο του χωριου μας αλλα και γενικα. Οταν θα ετοιμαστουμε και παρουμε τις τιμες που θελουμε εμεις για τα μελη του Συλλογου μας, θα σας το ανακοινωσουμε και βεβαια θα ταραξουμε τα νερα.
  Ξεκινησαμε δυναμικα και επιτυχημενα, θα συνεχισουμε ακομα πιο δυνατα για το καλο του χωριου μας και μονο.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου