Σκοπός του Συλλόγου μας είναι:

Η συλλογή στοιχείων για συγκεκριμένα προβλήματα του χωριού. Η ενασχόληση με θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, όπως επίσης των κοινόχρηστων – κοινοτικών χώρων της κοινότητας, και την προώθηση αυτών στις αρμόδιες αρχές. Η διατήρηση των δεσμών των απανταχού Πετσακιτών με τη γενέτειρα και τις παραδόσεις τους.Η συμβολή στη διατήρηση, την καλλιέργεια και την μετάδοση των ηθών και εθίμων και γενικά των πολιτιστικών στοιχείων, που συνιστούν την πνευματική και πολιτιστική παράδοση των Πετσάκων Καλαβρύτων, για να μεταλαμπαδευτούν αυτά στις νεότερες γενιές.

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΜΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.

    Ξεπερασε καθε προσδοκια το αποτελεσμα της εκδηλωσης μας, με την συνεργασια της 
LETS DO IT GREECE, στο υπεροχο χωριο μας. Ηταν η πρωτη φορα που μετεχει το χωριο μας, οι Πετσακοι μας, σε μια τετοια γιορτη εθελοντισμου.
 Η εκβαση της δρασης του Συλλογου μας, ξεπερασε πραγματικα καθε προβλεψη  μας.  Ο βαθμος δυσκολιας ηταν σε καποια σημεια παρα πολυ μεγαλος, ομως η αγαπη και ο ζηλος που επεδειξαν τα μελη και οι εθελοντες του Συλλογου μας, καταφεραν σχεδον το ακατορθωτο. 

Μικρο παραδειγμα η πηγη Ιτια, οπου πραγματικα ηταν μια ζουγκλα και τα σημαδια ερημωσης και εγκαταληψης, εμφανη. Ομως το βαρυ πυροβολικο του Συλλογου, επεσε πραγματικα μεσα στη "μαχη" του καθαρισμου της και μετα το περας των εργασιων, το δημιουργημα μας, μας γεμισε ιδιαιτερη χαρα.
 Προσωπικα εμενα, μου θυμισε τις εποχες που πηγαινα το γαιδαρο να πιει νερο και καθομουν απεναντι στο μικρο υψωματακι και χαζευα την απιστευτη ομορφια της.


Καθαρισαμε, ξυσαμε, σκαψαμε, κοψαμε, κλαδεψαμε, πλυναμε, ανοιξαμε τα αυλακια, μαζεψαμε τα κλαδια, σχεδον τεσσερις (4) ωρες και με την  συνδρομη πεντε (5) ατομων, για τη παραπανω καταληξη.

Εμφανιστηκε μεχρι και η πλακετα της ημερομηνιας κατασκευης, 1968!!!!
Ολα καθαρα, ολα προσβασιμα, ο ηλιος ξεπροβαλλε και φωτισε το πανεμορφο αυτο σημειο.
Πλεον ο καθενας μπορει να περπατησει ή να κατσει να απολαυση το πεντακαθαρο νερο της πηγης.
Σιγα σιγα θα ανεβουν ολες οι φωτογραφιες, καθως και τα σημεια που καθαρισαμε. Το εργο μας δεν σταματα εδω, θα συνεχιστει και τις επομενες ημερες, ωστε να καταφερουμε να καθαρισουμε ολα τα κομματια που θελουμε.
Μελανο σημειο της Κυριακης, η παντελης απουσια της κοινοτητας, οπου ενω γνωριζε, δεν μπηκε καν στο κοπο να ερθει και να πλαισιωσει ή τουλαχιστον να χαιρετησει το εργο για τον καθαρισμο του χωριου μας. Κριμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου