Σκοπός του Συλλόγου μας είναι:

Η συλλογή στοιχείων για συγκεκριμένα προβλήματα του χωριού. Η ενασχόληση με θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, όπως επίσης των κοινόχρηστων – κοινοτικών χώρων της κοινότητας, και την προώθηση αυτών στις αρμόδιες αρχές. Η διατήρηση των δεσμών των απανταχού Πετσακιτών με τη γενέτειρα και τις παραδόσεις τους.Η συμβολή στη διατήρηση, την καλλιέργεια και την μετάδοση των ηθών και εθίμων και γενικά των πολιτιστικών στοιχείων, που συνιστούν την πνευματική και πολιτιστική παράδοση των Πετσάκων Καλαβρύτων, για να μεταλαμπαδευτούν αυτά στις νεότερες γενιές.

Σάββατο 12 Μαΐου 2018

ΠΗΓΗ ΜΠΟΥΖΟΥΓΡΙΝΙ.


    Μεσα απο εδω θα θελαμε και πρεπει να πουμε ως Συλλογος, ενα μεγαλο ευχαριστω στον Κωστα Διαμαντοπουλο για την τεραστια δουλεια που εχει προσφερει, τοσο για τον προσωπικο χρονο που εχει διαθεσει, οσο και για την προσωπικη του εργασια σε πολλα κομματια.
    Θελουμε σημερα να δειξουμε ενα απο τα εργα του, που πραγματικα ξεκινησε μονος του και χρειαστηκαν πεντε (5) ολοκληρες ωρες, ωστε να ολοκληρωσει τον καθαρισμος της πηγης του Μπουζουγρινι, μια πηγη που σχεδον ειχε χαθει. Αποδειξη οι παραπανω φωτογραφιες.
   Δεν θα αναφερουμε ποσα χρονια εχει να καθαριστει, αν και γνωριζουμε, λεμε σημερα να παραμεινουμε στην ουσια και απλα να δειξουμε τις φωτογραφιες και ολοι θα καταλαβουνε.
   Εγω προσωπικα ειχα ξεχασει οτι υπηρχε πετροχτιστο τοιχιο απο πισω!!!
   Ολο αυτο εγινε απο προσωπικη εργασια του Υπευθυνου Επικοινωνιας του Συλλογου μας Κωστα Διαμαντοπουλο, οπου προσωπικα τον ευχαριστω πολυ, οπως και ολοι οι υπολοιποι που υπαρχουμε στο χωριο μας και πλεον απολαμβανουμε την ομορφια της πηγης.

   Πανω απο την πηγη υπαρχει το κοινοτικο μονοπατι που ενωνει την κατω Ρουγα με την επανω, καθαριστηκε και αυτο το κομματι την ημερα της δρασης μας, αλλα ετσι οπως εχει μεινει, παρατηρησαμε οτι υπαρχει κινδυνος ιδιαιτερα κατα τις νυχτερινες ωρες, να συμβει καποιο ατυχημα σε καποιον συγχωριανο μας ή και σε καποιον επισκεπτη.
   Βαζουμε στο προγραμμα την κατασκευη ενος μικρου πετρινου τοιχου, ωστε να προστατευει και ταυτοχρονα να δενει με το υπολοιπο κομματι.
  Πιστευουμε αρχες του καλοκαιριου να εχουμε ολοκληρωσει ακομα μια μικρη επεμβαση στο χωριο μας και να δωσουμε λιγη ακομα ομορφια στην περιοχη μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου