Σκοπός του Συλλόγου μας είναι:

Η συλλογή στοιχείων για συγκεκριμένα προβλήματα του χωριού. Η ενασχόληση με θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, όπως επίσης των κοινόχρηστων – κοινοτικών χώρων της κοινότητας, και την προώθηση αυτών στις αρμόδιες αρχές. Η διατήρηση των δεσμών των απανταχού Πετσακιτών με τη γενέτειρα και τις παραδόσεις τους.Η συμβολή στη διατήρηση, την καλλιέργεια και την μετάδοση των ηθών και εθίμων και γενικά των πολιτιστικών στοιχείων, που συνιστούν την πνευματική και πολιτιστική παράδοση των Πετσάκων Καλαβρύτων, για να μεταλαμπαδευτούν αυτά στις νεότερες γενιές.

Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Ρούχα τρόφιμα και φάρμακα για τα παιδιά από το Μπόσι Καλαβρύτων (vid)

Μια πρωτοβουλία του Εξωραϊστικού Συλλόγου Πετσάκων.
Πραγματικά τα συγχαρητήρια είναι πολύ λίγα για ανθρώπους που χωρίς κανένα όφελος προσφέρουν έργο στον τόπο καταγωγής τους. Τι συναισθήματα, τι βάθος ψυχής έχουν αυτοί οι άνθρωποι, που μόλις λίγους μήνες μετά την ίδρυση του συλλόγου τους έχουν καταφέρει τόσα πολλά.
 Ο λόγος για τον Εξωραϊστικό Σύλλογο Πετσάκων και τους αφανείς ήρωες Ιωάννη Λυρίτη,Mαίρη Βασιλείου, Αθηνά Λυρίτη, Ελένη Τσώνη Βίκυ Γεωργοπούλου και τα αναπληρωματικά μέλη Γεωργόπουλο Κων/νο και Παναγιώτα Λυρίτη. Μέσα σε τόσο μικρό διάστημα τους έμαθε όλη την Ελλάδα και μαζί με αυτούς τα προβλήματα ενός μικρού χωριού. Χαρακτηριστικά από το προσωπικό τους βαλάντιο μίσθωσαν ταξί για να πηγαινοφέρνει τα παιδιά από το Μπόσι Καλαβρύτων στο χωριό των Πετσάκων, ενώ κατάφεραν και πήραν την δέσμευση από το υπουργείο, πως κάθε τρίμηνο θα μπαίνει στο λογαριασμό του Συλλόγου το αντίστοιχο ποσό. Ήδη γίνονται ενέργειες για την αποκατάσταση και ασφαλτόστρωση του δρόμου προς τους αρμόδιους φορείς και σήμερα έχουμε άλλη μία συγκινητική πρωτοβουλία από μεριάς του Συλλόγου.
 Το Aigealeiapress μίλησε με την αντιπρόεδρο Βίκυ Γεωργοπούλου που όπως είπε ο σύλλογος ανέλαβε την πρωτοβουλία να μαζέψει τρόφιμα, ρούχα και φάρμακα για τα παιδάκια του χωριού Μπόσι. Όλα αυτά θα συγκεντρωθούν στις 27 Οκτωβρίου στα (Λόγια της Πλώρης ), από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

πηγη:  Aigealeiapress.com

Ευχαριστουμε παρα πολυ την Ιωαννα Δημουλα, ρεπορτερ του  Aigealeiapress.com για την δημοσιοποιηση του θεματος.

6 σχόλια:

  1. 2017 και αντι να μπορουν να παιδια να πηγαινουν σχολειο κ να εχουν βασικα προιοντα καποιοι ενδιαφερονται κ ψηφιζουν για την αλλαγη φυλου απο 15 ετων
    Αισχος
    Ενα τεραστιο μπραβο στην αντιπροεδρο του συλλογου κ ολο το συλλογο για τον αγωνα τους κ ολα οσα καταφεραν σε τοσο μικρο διαστημα οταν αλλοι ηταν υποσχεσεις μονο κ μηδεν απο εργα
    Συγχαρητηρια στο συλλογο κ ας βοηθησουμε ολοι αυτες τις ψυχουλες απο το στερημα μας
    Το αξιζουν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαρισοτυμε για τα καλα σας λογια, αλλα πανω απ'ολα ευχαριστουμε που γραφετε την αληθεια, ετσι οπως ακριβως ειναι. Δεν χρειαζετε να προσθεσουμε εμεις κατι αλλο, γιατι με λιγες μονο λεξεις ειπωθηκε η πραγματικοτητα. Θα ηταν χαρα μας να σας γνωρισουμε.

      Διαγραφή
  2. Bravo kai pali bravo. aksizete pola kai that ithela poli na s via ta paidakia. peite mou pos na still ellas trofima/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπερα σας,ή ακομα για εσας καλημερα σας. Σας ευχαριστουμε για τα ομορφα λογια σας και πραγματικα χαιρομαστε που σας βλεπουμε παλι. Αν καταλαβαινω, μιλατε για βοηθεια στα παιδακια.. Τροφιμα απο εκει που εισαστε νομιζω μονο με αεροπλανο θα μπορουσατε να τα στειλετε στη πατριδα..Αν θελετε μπορουμε να ρωτησουμε για το πως μπορειτε να κανετε τη μεταφορα. Περιμενουμε νεα σας παλι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν υπάρχει λόγος να ευχαριστείτε
    Αλήθειες έγραψα
    Αν δεν ήταν ο σύλλογός σας τίποτα δεν θα είχε γίνει
    Να είστε πάντα καλά κ καλή δύναμη για τα έργα σας
    Οσον για την αναφορά σας να με γνωρίσετε...μεγάλη μου τιμή
    Με γνωρίζει η αντιπρόεδρος κ αυτό αρκεί
    Θα συνεισφέρω κ εγώ με τη σειρά μου όσο μπορώ
    Κ παλι συγχαρητήρια για τα έργα σας!!!!!
    Μαρια Αιγιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστουμε παρα πολυ, και θελω να πιστευω οτι θα καταφερουμε να κανουμε οτι εχουμε στο μυαλο μας. Και να ξερετε οτι εχουμε μεγαλη πιστη, υπομονη και επιμονη. Και εσεις ειστε η βοηθεια μας, γιατι βλεπουμε οτι ειστε εδω με εργα και οχι μονο λογια. Και παλι σας ευχαριστουμε.

      Διαγραφή