Σκοπός του Συλλόγου μας είναι:

Η συλλογή στοιχείων για συγκεκριμένα προβλήματα του χωριού. Η ενασχόληση με θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, όπως επίσης των κοινόχρηστων – κοινοτικών χώρων της κοινότητας, και την προώθηση αυτών στις αρμόδιες αρχές. Η διατήρηση των δεσμών των απανταχού Πετσακιτών με τη γενέτειρα και τις παραδόσεις τους.Η συμβολή στη διατήρηση, την καλλιέργεια και την μετάδοση των ηθών και εθίμων και γενικά των πολιτιστικών στοιχείων, που συνιστούν την πνευματική και πολιτιστική παράδοση των Πετσάκων Καλαβρύτων, για να μεταλαμπαδευτούν αυτά στις νεότερες γενιές.

Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Επισκεψη του Εξωραϊστικου Συλλογου μας στο δημοτικο σχολειο των Πετσακων.

   Στην συνεχεια του οδοιπορικου στο χωριο μας απο την Αντιπροεδρο του Συλλογου Βικυ Γεωργοπουλου, εγινε επισκεψη στο δημοτικο σχολειο του χωριου μας, οπου συνομιλησε με τον δασκαλο του χωριου κ' Μιχαλη Καμινελη.
   Συζητησαμε για τα προβληματα που αντιμετωπιζει, αυτος και τα δυο παιδια που φοιτουν εκει. Υπενθυμιζουμε οτι ακομα δεν εχουν ενσωματωθει τα παιδια απο το Μποσι, αλλα και για την απουσια απαραιτητων πραγματων για μια βασικη,σωστη και  καλη λειτουργια, απλα! 
   Η συνομιλια διηρκησε αρκετη ωρα, οπου μας εξηγησε 
 για τις πολυ δυσκολες συνθηκες, τοσο σε σχολικο επιπεδο, οσο και επιπεδο αντιμετωπισης των δυσκολων καιρικων συνθηκων. 
   Καταγραψαμε το πληθος των προβληματων, τις τεραστιες ελλειψεις που υπαρχουν σε πραγματικα πολυ απλα πραγματα, οχι τοσο για την εκπαιδευση τους, οσο στην προσπαθεια ενος ευχαριστου πρωτα περιβαλλον, οπου θα δωσει την ωθηση  στα παιδια  να παρακολουθουν ευχαριστα και δημιουργικα τα μαθηματα τους. 
  Το σχολειο για ενα παιδι δεν ειναι μονο χωρος μορφωσης, αλλα και διαμορφωσης χαρακτηρα, ηθους και αξιων ετσι ωστε να μπορεσει να  πορευτει σωστα στη ζωη του. 
Ο μεγιστος σκοπος δηλαδη δεν ειναι απλα να μαθει γραμματα, αλλα να γινει  Ανθρωπος  σωστος. 
  Και οταν δεν υπαρχουν τα απλα, πως μπορουμε να ζηταμε απο αυτα τα παιδια, να κανουν αυριο στη ζωη τους το σωστο? 
Εμεις σαν Εξωραϊστικος Συλλογος ξεκιναμε μια προσπαθεια ωστε να βοηθησουμε οσο μπορουμε στις αναγκες του σχολειου μας αλλα και των παιδιων.
 ΠΡΕΠΕΙ να συνεχιζει να λειτουργει για πολλους λογους στο χωριο μας, και πρεπει να βοηθησουμε ολοι μας σε αυτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου