Σκοπός του Συλλόγου μας είναι:

Η συλλογή στοιχείων για συγκεκριμένα προβλήματα του χωριού. Η ενασχόληση με θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, όπως επίσης των κοινόχρηστων – κοινοτικών χώρων της κοινότητας, και την προώθηση αυτών στις αρμόδιες αρχές. Η διατήρηση των δεσμών των απανταχού Πετσακιτών με τη γενέτειρα και τις παραδόσεις τους.Η συμβολή στη διατήρηση, την καλλιέργεια και την μετάδοση των ηθών και εθίμων και γενικά των πολιτιστικών στοιχείων, που συνιστούν την πνευματική και πολιτιστική παράδοση των Πετσάκων Καλαβρύτων, για να μεταλαμπαδευτούν αυτά στις νεότερες γενιές.

Τρίτη 23 Ιουλίου 2019

ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΜΠΟΥΡΔΟΛΟΓΙΑ BY LAMPIRIS PRODUCTION PART 2

Συνεχίζουμε με την δημοσίευση της επίσημης απάντησης του Αποστόλη Λαμπίρη στο αίτημα του Συλλόγου, προς τον δήμο Καλαβρύτων, δια τον παράνομο ψεκασμό με το πιθανώς καρκινογόνο δηλητήριο Roundup.
1) Πρέπει να είσαι ο πρώτος άνθρωπος στο κόσμο όλο Λαμπίρη, που ρωτάει ότι θα ραντίσει!!

2) "Εκτός από δυο - τρεις" γράφεις στην επίσημη απάντηση.
Δεν μας αναφέρεις όμως το λόγο που δεν ήθελαν μπροστά από το χώρο τους. Αφού θα τους καθάριζες την περιοχή, γιατί δεν ήθελαν άραγε? 
Μα τόσο αχάριστους κατοίκους έχει αυτή η κοινότητα, που έτρεξες εσύ λίγο πριν το Άγιο Πάσχα να τους έχεις Βιλαρίμπα, αλλά αυτοί ήθελαν να παραμείνουν Βιλαμπάχο.
Θα σου απαντήσουμε εμείς γιατί αρκετά άτομα δεν ήθελαν, και όχι βέβαια το ψέμα σου των δυο, τριών, γιατί πέρυσι κάποιοι έχασαν πρόβατα και κότες Λαμπίρη, λίγο μετά αφού ψέκασες με Roundup τα χόρτα και τις πηγές του χωριού. 
Το ξέχασες??

3)"Ρώτησα σχεδόν όλους τους κατοίκους και πολλούς που μένουν εκτός χωριού" γράφεις στην επίσημη απάντηση.
Βρεθήκαμε στο χωριό, από την Μεγάλη Τετάρτη, και ρωτήσαμε 23 άτομα, κατοίκους αλλά και μη μόνιμους που βρεθήκαν στην κοινότητα μας, την περίοδο των εορτών.
Όλοι, μα όλοι, δηλαδή ποσοστό 100% μας ενημέρωσαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για τον ψεκασμό με δηλητήριο. 
Τα στοιχεία τους είναι διαθέσιμα και προς τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, οποτεδήποτε ζητηθούν.
Άρα το γνωστό σου σπορ Λαμπίρη, το ψέμα δηλαδή, το εξασκείς καλά, αλλά πολύ ερασιτεχνικά, όπως την ομάδα που προπονείς στο Δημοτικό Στάδιο Πετσάκων. 

Επειδή πραγματικά είσαι άσχετος αλλά και επικίνδυνος για την περιοχή, θα σε ενημερώσουμε εμείς για την νομοθεσία.

Νομοθεσία: Το σύνολο των Νόμων αλλά και η παραγωγή αυτών.
Νόμοι: καλούνται οι θεσμοθετημένοι γραπτοί κανόνες δικαίου που στηρίζονται στο Σύνταγμα μιας χώρας, και ρυθμίζουν υποχρεωτικά τις σχέσεις μεταξύ των πολιτών, καθώς και των πολιτών με το κράτος, και ορίζουν διάφορες ρυθμίσεις για την ομαλή λειτουργία του κράτους.
Μην πεις ότι δεν γνωρίζεις τι είναι η νομοθεσία και οι νόμοι, γιατί είσαι ικανός, ακόμα και για αυτό.

Είδες τι μαθαίνεις διαβάζοντας το blog μας Λαμπίρη, και αυτά δεν τα χρεώνουμε, ξέρεις εσύ, "δεν κλέβουμε, ούτε προδίδουμε εκκλησία".

 Από 50-500 μέτρα κυμαίνονται οι επιτρεπόμενες αποστάσεις ψεκασμού με φυτοπροστατευτικά προϊόντα εντός των οικισμών, ανάλογα με τον τρόπο ψεκασμού και την επισήμανση των σκευασμάτων. 
 Με το άρθρο 26 της υπ’ αριθμ. 8197/90920/22-7-2013 ΚΥΑ (ΦΕΚ 1883Β/2013) καθορίζονται οι ελάχιστες αποστάσεις, που πρέπει να τηρούνται μεταξύ ζώνης ψεκασμού και ειδικών περιοχών.
 Έτσι για τις εντός σχεδίου κατοικημένες περιοχές η ελάχιστη απόσταση εφαρμογής γεωργικών φαρμάκων ορίζεται στα εκατό (100) μέτρα για τα σκευάσματα με επισήμανση Τ ή Τ+ (σήμανση στη συσκευασία με νεκροκεφαλή και χιαστή οστά) και στα πενήντα (50) μέτρα για τα σκευάσματα με επισήμανση Xn ή Xi.

Τα τήρησες Λαμπίρη???????
Οχι, γιατι?
Γιατί είσαι άσχετος από νόμους 

Πάμε τώρα να δούμε τι έπρεπε να κάνεις με τους κατοίκους, μόνιμους και μη.

Να ενημερώνει εγγράφως τους κατοίκους, τους επαγγελματίες, τους εργαζόμενους και τους μόνιμους επισκέπτες της περιοχής όπου ενδέχεται να μετακινηθεί το ψεκαστικό νέφος και οι οποίοι ενδέχεται να εκτεθούν σε αυτό, σαράντα οχτώ (48) ώρες πριν από το χρόνο ψεκασμού.
Η ενημέρωση από τον επαγγελματία χρήστη αφορά:
α) τον εκτιμώμενο χρόνο έναρξης του ψεκασμού,
β) τη θέση της καλλιέργειας όπου πρόκειται να γίνει ο ψεκασμός,
γ) τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν (εμπορική   ονομασία) και
δ) τη σήμανση τοξικότητας (Xn, Xi, κ.λπ.) που αναγράφεται επί της συσκευασίας και οι αντίστοιχες φράσεις κινδύνου (π.χ. «Ερεθίζει το αναπνευστικό σύστημα» κ.α.)


Τα τήρησες Λαμπίρη???????
Όχι, γιατί?
Γιατί είσαι άσχετος από νόμους 

Συνεχίζεται..................

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου