Σκοπός του Συλλόγου μας είναι:

Η συλλογή στοιχείων για συγκεκριμένα προβλήματα του χωριού. Η ενασχόληση με θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, όπως επίσης των κοινόχρηστων – κοινοτικών χώρων της κοινότητας, και την προώθηση αυτών στις αρμόδιες αρχές. Η διατήρηση των δεσμών των απανταχού Πετσακιτών με τη γενέτειρα και τις παραδόσεις τους.Η συμβολή στη διατήρηση, την καλλιέργεια και την μετάδοση των ηθών και εθίμων και γενικά των πολιτιστικών στοιχείων, που συνιστούν την πνευματική και πολιτιστική παράδοση των Πετσάκων Καλαβρύτων, για να μεταλαμπαδευτούν αυτά στις νεότερες γενιές.

Σάββατο 6 Ιουλίου 2019

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗΣ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ.

Τοποθετήθηκε το προστατευτικό στο χώρο του Ηρώου πεσόντων Β' Παγκοσμίου πόλεμου, ώστε να προστατεύεται το φαινόμενο που είχε δημιουργηθεί. Μετά την δημοσιότητα που πήρε το θέμα, ευτυχώς κάποιοι δραστηριοποιήθηκαν και το αποτέλεσμα το βλέπουμε. Και επειδή δεν θέλουμε να πάρουμε κανενός το έργο, σας ενημερώνουμε ότι ναι μεν, είχαμε γράψει ότι θα το περιφράξουμε διακριτικά, όμως λίγες ημέρες αργότερα, μας ενημέρωσαν ότι προτάθηκε από κάτοικο του χωριού μας, να το προσφέρει εκείνος. Και επειδή εμάς μας ενδιαφέρει μόνο το έργο και όχι ποιος θα το κάνει, νιώθουμε όμορφα που ίσως υπάρχει ελπίδα να κάνουμε όλοι μαζί κάτι καλύτερο για το χωριό μας. Δηλαδή και από αυτούς που μας είχαν κλείσει τις πόρτες και μας κατηγορούσαν ως παράνομους, ξένους και άλλες τέτοιες αηδίες που έδειχνε πόσο χαμηλότατου επίπεδου μόρφωσης είναι.
 Η φωτογραφία είναι από τον φίλο της σελίδας Διαμαντόπουλος Νίκος (Nikos Diamantopoulos), όπου τον ευχαριστούμε πολύ για την πολύτιμη βοήθεια του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου