Σκοπός του Συλλόγου μας είναι:

Η συλλογή στοιχείων για συγκεκριμένα προβλήματα του χωριού. Η ενασχόληση με θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, όπως επίσης των κοινόχρηστων – κοινοτικών χώρων της κοινότητας, και την προώθηση αυτών στις αρμόδιες αρχές. Η διατήρηση των δεσμών των απανταχού Πετσακιτών με τη γενέτειρα και τις παραδόσεις τους.Η συμβολή στη διατήρηση, την καλλιέργεια και την μετάδοση των ηθών και εθίμων και γενικά των πολιτιστικών στοιχείων, που συνιστούν την πνευματική και πολιτιστική παράδοση των Πετσάκων Καλαβρύτων, για να μεταλαμπαδευτούν αυτά στις νεότερες γενιές.

Τρίτη 9 Απριλίου 2019

ΑΡΑΓΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΙ Ή ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΑΛΗΘΙΝΟΙ?

Στα μέσα  Δεκεμβρίου του 2017 το χωριό μας χτυπήθηκε από μια πολύ ισχυρή κακοκαιρία, με πολύ χιόνι και κρύο αλλά και με αρκετές ζημίες, σε τέτοιο σημείο που οι κάτοικοι έμειναν για 5 ήμερες χωρίς ρεύμα. 
Δεκαπέντε (15)  ημέρες μετά, σε επίσκεψή μας στην περιοχή, ώστε να δούμε τις ζημιές, σταθήκαμε σε ένα σημείο, το μονοπάτι που συνδέει τις δυο Ρούγες του χωριού. 
Ένα σημείο που πάντα είχε κίνδυνο ατυχήματος, λόγω της ιδιομορφίας του σε κάποια σημείο....
Στο συγκεκριμένο κομμάτι στενεύει υπερβολικά και όλοι που γνωρίζουμε το σημείο, ξέρουμε τι θα συμβεί αν παραπατήσει κάποιος ηλικιωμένος ή ένα μικρό παιδί που κατεβαίνει. 
Από κάτω υπάρχει το λαγκάδι, σε βάθος πάνω από 30 μέτρα.
Η φωτογραφία τραβήχτηκε αρχές Ιανουαρίου.
Ενημερώθηκε ο εκπρόσωπος του Τ.Κ Πετσάκων Απόστολος Λαμπίρης και η απάντηση του ήταν ότι θα γίνουν εργασίες μόλις το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.
Φτάσαμε στα τέλη Απριλίου του 2018, όπου ο Σύλλογος διοργάνωσε τον καθαρισμό των Πετσάκων μας, μαζί με την εθελοντική οργάνωση Let's do it GREECE, και μαζέψαμε εμείς αρκετά μπάζα, ανοίξαμε το μονοπάτι και αποθέσαμε σε ιδιωτικό χώρο όλο τον όγκο χωμάτων που ολίσθησαν από την πλαγιά.
Προχθές μπορεί να μην καταφέραμε λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών να πραγματοποιήσουμε και φέτος τον καθαρισμό, κάτι που θα γίνει το αμέσως επόμενο διάστημα, όμως κάναμε έναν περίπατο σε διάφορα σημεία του χωριού μας και διαπιστώσαμε κάποια πράγματα.
Πλέον τα μπάζα που έμειναν στην άκρη από τον περυσινό καθαρισμό, ενσωματώθηκαν στον χώρο, κανένας δεν καθάρισε ξανά αν και έχει περάσει ένας (1) ολόκληρος χρόνος. 
Ούτε μια φτυαριά, έτσι για το γαμώτο.
Και μάλιστα φέτος έφυγε και ένα κομμάτι από το τσιμέντο, με αποτέλεσμα το πλάτος του μονοπατιού να μην ξεπερνά τους εξήντα (60) πόντους.
Γιατί? 
Κάθε μέρα η ίδια ερώτηση, ΓΙΑΤΊ?




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου