Σκοπός του Συλλόγου μας είναι:

Η συλλογή στοιχείων για συγκεκριμένα προβλήματα του χωριού. Η ενασχόληση με θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, όπως επίσης των κοινόχρηστων – κοινοτικών χώρων της κοινότητας, και την προώθηση αυτών στις αρμόδιες αρχές. Η διατήρηση των δεσμών των απανταχού Πετσακιτών με τη γενέτειρα και τις παραδόσεις τους.Η συμβολή στη διατήρηση, την καλλιέργεια και την μετάδοση των ηθών και εθίμων και γενικά των πολιτιστικών στοιχείων, που συνιστούν την πνευματική και πολιτιστική παράδοση των Πετσάκων Καλαβρύτων, για να μεταλαμπαδευτούν αυτά στις νεότερες γενιές.

Πέμπτη 18 Απριλίου 2019

ΑΓΩΝΙΑ......... Ή ΤΡΟΜΟΣ?

Το τελευταίο διάστημα υπάρχει μια έντονη κινητικότητα προς το μέρος του Συλλόγου, από άτομα που έχουν σχέση με τους Πετσάκους και που σχεδόν πάντα καταλήγουν στην ίδια ερώτηση.
  Τι είχαμε πει στην περιβόητη συνάντηση που είχαμε με τον Απόστολο Λαμπίρη στις 22 Αυγούστου του 2017 στο μπαλκόνι του σπιτιού μου, όπου κράτησε περίπου τρεις (3) ώρες και άλλη μια (1) περίπου ώρα στην βόλτα που κάναμε στο χωριό μας.
  Δεν γνωρίζω ακριβώς γιατί κάποιοι θέλουν να μάθουν σήμερα, σχεδόν δύο (2) χρόνια μετά το τι ειπώθηκε εκείνο το πρωί.
Και γιατί τόσο καιρό δεν τους απασχολούσε?
Βέβαια μου λένε ως δικαιολογία, "μα εσείς μιλούσατε με τον Λαμπίρη, τα είχατε βρει, κάνατε και βόλτες στο χωριό, είχε έρθει σπίτι σου" και άλλα τέτοια.
"Τι άλλαξε ξαφνικά"?
  Καταρχήν να ξεκαθαρίσω κάτι που το έχω κάνει από την πρώτη στιγμή αλλά κάποια ανθρωπάκια δεν "θέλουν" να το καταλάβουν γιατί τους βολεύει μάλλον αυτό.
  Με τον άνθρωπο Αποστόλη Λαμπίρη, εγώ, ούτε και κανένας πιστεύω από την πλευρά του Συλλόγου, έχει να χωρίσει κάτι.
Με την θεσμική του πλευρά υπάρχει τεράστιο και αγεφύρωτο όπως δείχνουν οι ανούσιες πράξεις του. 
 Ένα απλό παράδειγμα :
Μας λέει ότι θέλει το καλό του χωριού μας.
Εμείς του ζητήσαμε άδεια για να κάνουμε ένα έργο και απάντησε όχι διότι δεν είμαι εγώ υπεύθυνος.
Στη συνέχεια, μιλάμε με τον δήμο Καλαβρύτων και μας λένε ότι και βέβαια είναι αυτός υπεύθυνος.
Ρωτάμε ανθρώπους που κατέχουν την ίδια θέση και μας λένε, είναι απλό παιδιά, μια υπογραφή είναι, που βέβαια δεν θέλει να την βάλει, όχι δεν μπορεί, απλά δεν θέλει !!!
Στην δεύτερη προσέγγιση, μας απάντησε ότι του έχουν πάρει την υπογραφή, ότι δεν βρίσκει στην σφραγίδα του, ότι η πόρτα της κοινότητας θέλει βάψιμο και η Αθήνα είναι 199 χιλιόμετρα μακριά από τους Πετσάκους!!!
Τον ενημερώσαμε ότι είναι 205χλμ.
Πώς θέλει το καλό του τόπου του τότε?
Άρα εσείς ανθρωπάκια ανόητα και χαμηλοτάτης νοημοσύνης μην προσπαθείτε να συνδέσετε την προσωπική ζωή κάποιου με την θεσμική του ιδιότητα, του εκπροσώπου του δήμου Καλαβρύτων δηλαδή.
Η προσωπική ζωή του οποιουδήποτε δεν αφορά τον Σύλλογο και αυτό το αποδείξαμε πριν έναν (1) χρόνο περίπου με την διαγραφή του μέλους μας, Βασιλικής Αλευρίτου, όταν αντιληφθήκαμε κάποια στιγμή ότι αυτό που έκανε ήταν να μαζεύει και μάζεψε, όλα τα κουτσομπολιά του καθενός, με στόχο, εκεί είναι το πιο απίστευτο και γελοίο, να διεκδικήσει την κοινότητα στις εκλογές!!  
Ο καθένας δηλαδή με τον πόνο του και η γριά με την προίκα της.
Τέλος πάντων... εμάς,δεν μας ακουμπάνε συκοφάντες και ψεύτες , γιατί είμαστε καθαροί και αν συμβεί το οτιδήποτε, δεν θα διστάσουμε να διαγράψουμε μέλος μας και να δημοσιεύσουμε τον λόγο διαγραφής του.
Πάμε πάλι στο θέμα μας, την συνάντησή και στο τι ειπώθηκε εκείνη την ημέρα.
Θα μας επιτρέψετε να βάλουμε στην άκρη για λίγες μόνο ημέρες το θέμα αυτό. 
Πρώτον γιατί περιμένουμε να μας καλέσει ο δήμος Καλαβρύτων για την αυτοψία που ζητήσαμε εκ νέου, αφού η προηγούμενη ήταν ηθικά, πρώτα και ουσιαστικά ως μη γενόμενη, αφού ο υπεύθυνος της κοινότητας Απόστολος Λαμπίρης ξέχασε να μας ειδοποιήσει.
Δεύτερον, επειδή έρχονται Άγιες Ήμερες και δεν μας κυνηγά κανένας.
Αμέσως μετά το Πάσχα με την ηρεμία μας και μέσα από τα πρακτικά μας, θα σας γίνει η ενημέρωση για όλα τα θέματα που συζητήθηκαν και βέβαια οι απαντήσεις που μας δόθηκαν.
 Μετά θα καταλάβουν όλοι, μέχρι και αυτοί που έχουν δείκτη νοημοσύνης κάτω από 40, γιατί υπάρχει αυτή η αντίθετη άποψη στην σχέση αυτή. 
Έως τότε σας εύχομαι καλά να περνάτε.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου των Πετσάκων 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΥΡΙΤΗΣ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου