Σκοπός του Συλλόγου μας είναι:

Η συλλογή στοιχείων για συγκεκριμένα προβλήματα του χωριού. Η ενασχόληση με θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, όπως επίσης των κοινόχρηστων – κοινοτικών χώρων της κοινότητας, και την προώθηση αυτών στις αρμόδιες αρχές. Η διατήρηση των δεσμών των απανταχού Πετσακιτών με τη γενέτειρα και τις παραδόσεις τους.Η συμβολή στη διατήρηση, την καλλιέργεια και την μετάδοση των ηθών και εθίμων και γενικά των πολιτιστικών στοιχείων, που συνιστούν την πνευματική και πολιτιστική παράδοση των Πετσάκων Καλαβρύτων, για να μεταλαμπαδευτούν αυτά στις νεότερες γενιές.

Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Πετσάκοι: Ιδανικός προορισμός για εξορμήσεις, όλες τις εποχές του χρόνου.

Δυτικά των Καλαβρύτων, στον νομό Αχαΐας, συναντάμε το χωριό Πετσάκοι.

 Πρόκειται για ένα παραδοσιακό χωριό της περιοχής, χτισμένο στα 867 μέτρα υψόμετρο, που μαζί με τον οικισμό Μπόσι έχει γίνει ο αγαπημένος προορισμός όσων μένουν στις γύρω περιοχές και όχι άδικα.
Ο παραδοσιακός οικισμός, τα μνημεία και οι ναοί, γίνονται ένα με το καταπράσινο τοπίο και σε συνδυασμό με τη φιλόξενη διάθεση των κατοίκων του, κερδίζει κάθε επισκέπτη. 
Ο περίπατος σας μέσα στα στενά λιθόστρωτα σοκάκια του θα σας κάνει να ανακαλύψετε τις όμορφες γωνιές του και να μάθετε τα πάντα για την ιστορία του. 
Σε πολλά σημεία του χωριού θα βρείτε πέτρινες βρύσες, με κρυστάλλινο νερό από τις πηγές της περιοχής. Είναι ιδανικός προορισμός για εξορμήσεις όλες τις εποχές του χρόνου. 
Τον χειμώνα όλα ντύνονται στα λευκά λόγω των χιονοπτώσεων, ενώ την άνοιξη και το καλοκαίρι γεμίζει με όμορφες εικόνες και αρώματα της φύσης. 
Ο δραστήριος Εξωραϊστικός σύλλογος του χωριού οργανώνει συχνά πολιτιστικές εκδηλώσεις και πανηγύρια, για να κρατήσει ζωντανές τις παραδόσεις και τα έθιμα.

Έχει ενδιαφέρον: Αξίζει να δείτε τον ναό του Αγίου Νικολάου, τον ναό του Αγίου Ανδρέα και φυσικά την εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων στο Μπόσι.

Τι να δοκιμάσουμε: Στα χωριά της περιοχής θα βρείτε εκλεκτά κρασιά, τεντούρα και ούζο, φέτα Καλαβρύτων, λουκούμια, ελαιόλαδο και ελιές. 

πηγή: www.mariailiaki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου