Σκοπός του Συλλόγου μας είναι:

Η συλλογή στοιχείων για συγκεκριμένα προβλήματα του χωριού. Η ενασχόληση με θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, όπως επίσης των κοινόχρηστων – κοινοτικών χώρων της κοινότητας, και την προώθηση αυτών στις αρμόδιες αρχές. Η διατήρηση των δεσμών των απανταχού Πετσακιτών με τη γενέτειρα και τις παραδόσεις τους.Η συμβολή στη διατήρηση, την καλλιέργεια και την μετάδοση των ηθών και εθίμων και γενικά των πολιτιστικών στοιχείων, που συνιστούν την πνευματική και πολιτιστική παράδοση των Πετσάκων Καλαβρύτων, για να μεταλαμπαδευτούν αυτά στις νεότερες γενιές.

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

ΜΠΟΣΙ: 600.000 ευρώ για τον δρόμο από το Μπόσι έως το Νεοχώρι Καλαβρύτων.

Προ ημερών όταν επιλύθηκε το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών από Μπόσι  Καλάβρυτα κατόπιν της επικοινωνίας που είχαμε με τον κ. Νίκο Μαγκαφά αρμόδιο για θέματα παιδείας του δήμου άφηνε ανοικτό το θέμα της βελτίωσης του δρόμου Μπόσι έως το Νεοχώρι Καλαβρύτων (6.5 χιλ. χωματόδρομου) .και ότι γίνονται προσπάθειες ένταξης του έργου σε χρηματοδικό πρόγραμμα από την Περιφέρεια.
Συντάχθηκε Τεχνική έκθεση από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου , ύστερα από επίσκεψη του ίδιου με τους μηχανικούς και εκτιμήθηκε το κόστος κατασκευής στο ποσό των 600.000€ και υποβλήθηκε στη Περιφέρεια …….
 Στο αίτημα του Δήμου ο κ. Κατσιφάρας ανταποκρίθηκε άμεσα ώστε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση  για την οριστική λύση (ασφαλτόστρωσης) του δρόμου Μπόσι έως το Νεοχώρι Καλαβρύτων (6.5 χιλ. χωματόδρομου)
Το ποσό ύψους 600.000 ευρώ εξασφάλισε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τον δρόμο προς το Μπόσι Καλαβρύτων ώστε άμεσα να δρομολογηθεί το έργο, από τον οικισμό Μπόσι έως το Νεοχώρι Καλαβρύτων,
Η Εκτελεστική Επιτροπή προχώρησε στην έγκριση του έργου βελτίωσης της βατότητας του δρόμου από τον οικισμό Μπόσι έως το Νεοχώρι Καλαβρύτων, με προϋπολογισμό 600.000 ευρώ. Το έργο αφορά, μεταξύ άλλων, στην ασφαλτόστρωση όλης της διαδρομής σε μήκος 6,5 χιλιομέτρων καθώς και άλλα έργα που αφορούν στην σταθεροποίηση του δρόμου, την αποτροπή πρόκλησης ζημιών από όμβρια ή επιφανειακά ύδατα κ.α. 



 πηγή:kalavrytapress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου