Σκοπός του Συλλόγου μας είναι:

Η συλλογή στοιχείων για συγκεκριμένα προβλήματα του χωριού. Η ενασχόληση με θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, όπως επίσης των κοινόχρηστων – κοινοτικών χώρων της κοινότητας, και την προώθηση αυτών στις αρμόδιες αρχές. Η διατήρηση των δεσμών των απανταχού Πετσακιτών με τη γενέτειρα και τις παραδόσεις τους.Η συμβολή στη διατήρηση, την καλλιέργεια και την μετάδοση των ηθών και εθίμων και γενικά των πολιτιστικών στοιχείων, που συνιστούν την πνευματική και πολιτιστική παράδοση των Πετσάκων Καλαβρύτων, για να μεταλαμπαδευτούν αυτά στις νεότερες γενιές.

Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΕΤΑ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑΣ, ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΣΑΚΩΝ.

    Την Κυριακη 1 Ιουλιου θα τελεστει Θεια Λειτουργια μετα Αρτοκλασιας, στον Ιερο Ναο Αγ. Αποστολων Πετσακων, θεση Λουριδα. Με πρωτοβουλια του παππα του χωριου μας, Πατηρ Αγγελου, ανοιγει το μικρο εκκλησακι, ωστε να πραγματοποιηθει η Θεια Λειτουργια. 
    Επισης ξεκινουν εργα σε ολα τα εκκλησακια του χωριου μας, που θα καλυφθουν απο το ταμειο της εκκλησιας.
   Θα τοποθετηθουν πλακακια αλλα θα γινουν και αλλες μικρες ή μεγαλες παρεμβασεις εντος και εκτος των ναων.
   Ο Συλλογος σε τετοιες προσπαθειες μονο αρωγος μπορει να ειναι και θα βοηθησει με ολες του τις δυναμεις, ειτε με προσωπικη εργασια, ειτε με οικονομικη ενισχυση αυτο το πολυ σημαντικο εργο, που ξεκινησε ο Πατηρ Αγγελος.
  Πραγματικα σε τετοιες δυσκολες εποχες το να υπαρχουν ανθρωποι που να μπαινουν μπροστα για το καλο του χωριου μας ειναι πραγματικα αξιεπαινο. 
  Εμεις ως Εξωραϊστικος Συλλογος θα ειμαστε εκει σε οτι χρειαστει και θα ακολουθουμε τις εντολες του ανθρωπου που ηγειται ολης αυτης της υπεροχης προσπαθειας αναδειξης και προβολης ολων των εκκλησιων του χωριου μας και πιστεψτε με, ειναι πολλες και πανεμορφες.
  Καλη αρχη στο δυσκολο εργο μεν, αλλα με την στηριξη ολων μας δε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου