Σκοπός του Συλλόγου μας είναι:

Η συλλογή στοιχείων για συγκεκριμένα προβλήματα του χωριού. Η ενασχόληση με θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, όπως επίσης των κοινόχρηστων – κοινοτικών χώρων της κοινότητας, και την προώθηση αυτών στις αρμόδιες αρχές. Η διατήρηση των δεσμών των απανταχού Πετσακιτών με τη γενέτειρα και τις παραδόσεις τους.Η συμβολή στη διατήρηση, την καλλιέργεια και την μετάδοση των ηθών και εθίμων και γενικά των πολιτιστικών στοιχείων, που συνιστούν την πνευματική και πολιτιστική παράδοση των Πετσάκων Καλαβρύτων, για να μεταλαμπαδευτούν αυτά στις νεότερες γενιές.

Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Στους Πετσάκους περιμένουν την λύση!

Πέρυσι, στο μέσον περίπου της σχολικής χρονιάς, η μεταφορά 6 μαθητών, από το Μπόσι στο Δημοτικό Σχολείο, έγινε από ιδιώτη με το όχημά του. Φέτος όμως τα παιδιά είναι 9 και ένα
όχημα δεν αρκεί!
Πρόσφατα οι οικογένειές τους στο Μπόσι αλλά και δημοτικοί και τοπικοί παράγοντες από τους Πετσάκους, έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι το πρόβλημα θα λυθεί, εντός 10ήμερου.
Δυστυχώς, η νέα ΚΥΑ όμως αλλάζει το σύστημα μεταφοράς, εξαιρώντας τους ιδιώτες.
Σε περίπτωση που και ο φετινός διαγωνισμός καταστεί άκαρπος, η μόνη λύση είναι η μεταφορά μέσω οχήματος της Περιφέρειας ή του Δήμου Καλαβρύτων. Πέρυσι, παρά το γεγονός ότι ο περιφερειάρχης προσέφερε όχημα της υπηρεσίας, δεν είχε βρεθεί όμως οδηγός διαθέσιμος.
Η μεταφορά των μαθητών (πρωί μεσημέρι) απαιτεί πρόσληψη οδηγού ή απαλλαγή υπαλλήλου από προηγούμενα καθήκοντα, κάτι που δεν είναι εφικτό!
Ο δήμος ήδη σχεδιάζει να επαναλειτουργήσει από το 2019-20 το σχολείο στο Μπόσι ενώ εντάσσει και την ανακατασκευή του δρόμου που συνδέει το Μπόσι με τα Καλάβρυτα, μέσα από
πρόγραμμα αγροτικής οδοποιίας. Ο σχεδιασμός όμως δεν λύνει το άμεσο πρόβλημα... Η λογική βέβαια της δημοτικής αρχής ήταν πως φέτος μπορεί να βρεθεί λύση μέσω ιδιώτη, όπως πέρυσι.
Λογάριαζε, χωρίς τον ξενοδόχο!


πηγή: εφημερίδα Πελοπόννησος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου