Σκοπός του Συλλόγου μας είναι:

Η συλλογή στοιχείων για συγκεκριμένα προβλήματα του χωριού. Η ενασχόληση με θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, όπως επίσης των κοινόχρηστων – κοινοτικών χώρων της κοινότητας, και την προώθηση αυτών στις αρμόδιες αρχές. Η διατήρηση των δεσμών των απανταχού Πετσακιτών με τη γενέτειρα και τις παραδόσεις τους.Η συμβολή στη διατήρηση, την καλλιέργεια και την μετάδοση των ηθών και εθίμων και γενικά των πολιτιστικών στοιχείων, που συνιστούν την πνευματική και πολιτιστική παράδοση των Πετσάκων Καλαβρύτων, για να μεταλαμπαδευτούν αυτά στις νεότερες γενιές.

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΠΟΣΙ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥΣ.


Προσωπική δέσμευση για την επίλυση του ζητήματος που έχει ανακύψει με την καθημερινή μεταφορά των έξι μαθητών νηπιαγωγείου και δημοτικού από τον οικισμό Μπόσι, στα Καλάβρυτα, ανέλαβε χθες μιλώντας στην «Π» ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σπαρτινός.
Η αποκάλυψη της «Καλαβρυτινής ''Λαύρας''» για την νέα «αιχμαλωσία» των μαθητών και τα κενά της νέας Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη μεταφορά μαθητών, προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή.
Μιλώντας χθες στην «Π» σχετικά με το πρόβλημα που δημιουργείται από την απουσία σαφούς πρόβλεψης για απαλλαγή των ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών από τις διαδικασίες που ορίζουν την υποχρεωτική διενέργεια διεθνών διαγωνισμών, ο αχαιός βουλευτής τονίζει ότι η Περιφέρεια, μέσα από την νέα ΚΥΑ, δύναται να επιλύει άμεσα αυτού του είδους τα προβλήματα.
«Μετά από επικοινωνία με το υπουργείο Παιδείας, διευκρινίστηκε ότι το θέμα με τον καθορισμό των δρομολογίων καθώς και οι σχετικές διαδικασίες, περνούν στην Περιφέρεια.
Με βάση την πρόβλεψη της ΚΥΑ, η επιτροπή που θα συσταθεί για να παρακολουθεί τη διαδικασία σε επίπεδο περιφερειακό, μπορεί να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που θα παρακάμπτουν την υποχρεωτική υπογραφή σύμβασης με επαγγελματία μεταφορά.
Μπορεί δηλαδή είτε με υπηρεσιακό όχημα είναι ακόμη και μέσω ιδιώτη, να δοθεί λύση στο πλαίσιο του νόμου, για δυσπρόσιτες και δύσβατες περιοχές. Τέτοια προβλήματα λύνονται ήδη σήμερα με τη μεταφορά μαθητών από μικρά νησιά με πλοιάρια. Μια μίσθωση για την κάλυψη απόστασης μερικών χιλιομέτρων, μεταξύ του οικισμού Μπόσι και των Καλαβρύτων, θεωρητικά μπορεί να είναι απλή υπόθεση για την Περιφέρεια ή και τον Δήμο» αναφέρει στην «Π» ο κ.Σπαρτινός.
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ
«Η ενημέρωση και το δημοσίευμα για την εμπλοκή με την νέα ΚΥΑ, πραγματικά μας αιφνιδίασε σε μια περίοδο που θεωρούσαμε ότι μπορεί να βρεθεί μια προσωρινή λύση για φέτος. Ηδη ο δήμος, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και με παραίνεση του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, κινείτο στην κατεύθυνση να βρεθεί μια λύση μακροπρόθεσμη με την κατασκευή του δρόμου που συνδέει το Μπόσι απευθείας με τα Καλάβρυτα. Η χρηματοδότηση βρέθηκε, το έργο ξεκινά. Ομως τώρα, αν ισχύει το πρόβλημα με την νέα ΚΥΑ και τη μεταφορά των μαθητών, αντί για δρόμο πρέπει να γυρίσουμε πίσω και να ξανασυζητήσουμε αν πρέπει να ανοίξει και πάλι το σχολείο στο Μπόσι ή να επιλέξουμε την κατασκευή του δρόμου από Μπόσι για Πετσάκους που έχει πολύ μεγαλύτερο κόστος» σχολίασε χθες στην «Π» ο βοηθός δημάρχου Καλαβρύτων και πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Νίκος Μαγκαφάς.
Π. ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΣ 
πηγή: Εφημερίδα ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου