Σκοπός του Συλλόγου μας είναι:

Η συλλογή στοιχείων για συγκεκριμένα προβλήματα του χωριού. Η ενασχόληση με θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, όπως επίσης των κοινόχρηστων – κοινοτικών χώρων της κοινότητας, και την προώθηση αυτών στις αρμόδιες αρχές. Η διατήρηση των δεσμών των απανταχού Πετσακιτών με τη γενέτειρα και τις παραδόσεις τους.Η συμβολή στη διατήρηση, την καλλιέργεια και την μετάδοση των ηθών και εθίμων και γενικά των πολιτιστικών στοιχείων, που συνιστούν την πνευματική και πολιτιστική παράδοση των Πετσάκων Καλαβρύτων, για να μεταλαμπαδευτούν αυτά στις νεότερες γενιές.

Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Επισκεψη του Εξωραϊστικου Συλλογου μας στον οικισμο Μποσι. Μερος πρωτο.

Επισκεψη πραγματοποιησε ο Εξωραιστικος Συλλογος Πετσακων Καλαβρυτων, στο πλεον "μαρτυρικο" χωριο αν οχι ολοκληρης της Αχαιας, σιγουρα του δημου Καλαβρυτων, τον οικισμο του Μποσι.
Τον  Εξωραϊστικο Συλλογο μας εκπροσωπησε η Αντιπροεδρος του Συλλογου, Βικυ Γεωργοπουλου, οπου κατεφθασε στον οικισμο με το προσωπικο της οχημα  και συνομιλησε με τους κατοικους του οικισμου για σχεδον δυο ωρες.
Εκει συνομιλησε ιδιαιτερα με τις μητερες του χωριου, οπου οπως βλεπετε και στην φωτογραφια, υπαρχουν στο χωριο, 9 παιδακια, ηλικιας απο 1,5 ετων εως 10!!!!!!!!!
Μεχρι χθες, Παρασκευη, κανενα παιδι δεν εχει παει ακομα σχολειο!!!
Μπορει ο δρομος ως δια μαγειας να καθαριστηκε απο τον δημο, ενω ενα μηνα τωρα διεμηνυαν οτι ειναι δουλεια της περιφερειας.
Να θυμησουμε οτι υπαρχει και το ηχητικο ντοκουμεντο του δημαρχου κ' Λαζουρα, στο καναλι Ε στην εκπομπη της Χριστινας Λαμπιρη.
 Τελικα εγινε αυτο το κατι, που αλλαξε τα παντα. Καθαριστηκε επιτελους ο δρομος, αν και στην πρωτη βροχη οπως μας ειπαν οι κατοικοι, επειδη γνωριζουν καλυτερα απο τον καθενα το χωριο τους, θα κοπει στα δυο.
 Επαναλαμβανουμε οτι τα παιδια μεχρι χθες Παρασκευη 6 Οκτωβρη 2017  δεν εχουν παει ακομα σχολειο  ουτε μια ημερα!!!!
Μιλαμε παντα για την υποχρεωτικη εκπαιδευση βασει του νομου.

Το αρθρο συνεχιζεται....

2 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπερα σας, γιατι αφαιρεσατε το σχολιο σας? Δεν ελεγε κατι κακο, ακριβως το αντιθετο...Μια μεγαλη αληθεια!!!

      Διαγραφή