Σκοπός του Συλλόγου μας είναι:

Η συλλογή στοιχείων για συγκεκριμένα προβλήματα του χωριού. Η ενασχόληση με θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, όπως επίσης των κοινόχρηστων – κοινοτικών χώρων της κοινότητας, και την προώθηση αυτών στις αρμόδιες αρχές. Η διατήρηση των δεσμών των απανταχού Πετσακιτών με τη γενέτειρα και τις παραδόσεις τους.Η συμβολή στη διατήρηση, την καλλιέργεια και την μετάδοση των ηθών και εθίμων και γενικά των πολιτιστικών στοιχείων, που συνιστούν την πνευματική και πολιτιστική παράδοση των Πετσάκων Καλαβρύτων, για να μεταλαμπαδευτούν αυτά στις νεότερες γενιές.

Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Προσφορά αγάπης στο Δημοτικό Σχολείο Πετσάκων από το γραφείο Διεκπεραίωση Συντάξεων

Την Παρασκευή το πρωί βρέθηκε στο χωριό Πετσάκοι Καλαβρύτων η Μαίρη Βασιλείου που μαζί με το γραφείο της Διεκπεραίωση Συντάξεων, προσέφεραν στο Δημοτικό Σχολείο είδη αξίας 250 ευρώ.
Με αυτή την προσφορά που αφορά σχολικά είδη από πακέτα φωτοτυπικών χαρτιών, καθαριστικά ,μπάλες, παιχνίδια και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς, καλύφθηκαν όλες οι φετινές ανάγκες του σχολείου.
 Μαζί της και η Αντιπρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Πετσάκων Βίκυ Γεωγοπούλου.
 Η χορηγός, μίλησε στο Aigialeiapress για την επαφή που είχε με τα παιδιά. Την προσμονή για να δούνε τι περιείχαν οι κούτες που έφερε αλλά και για τα δώρα που τις προσέφεραν, ανεκτίμητης αξίας, ζωγραφιές γεμάτες αγάπη και παιδική αθωότητα.
 Πραγματικά πρόκειται για έναν πολύ δοτικό άνθρωπο. Από τη μικρή επικοινωνία που είχα μαζί της, μίλησε με τόση ζέση για τα παιδιά και για το χωριό. Μπορεί να είναι μόλις μία ώρα από το Αίγιο, δεν παύει όμως για ένα ορεινό χωριό. Ίσως ένα από τα μοναδικά χωριά της περιοχής μας που λειτουργεί ακόμα το Δημοτικό Σχολείο. Σκοπός όλων, είναι το σχολείο να παραμείνει ανοιχτό
 Αυτή τη στιγμή έχει πέντε παιδάκια στη ‘Β,΄Γ,΄Δ και ΣΤ΄ Τάξη. Ένας δάσκαλος τους κάνει όλα τα μαθήματα και κάθε Παρασκευή έρχεται και δάσκαλος Πληροφορικής.
Η Μαίρη Βασιλείου φεύγοντας , υποσχέθηκε στα παιδάκια πως θα έρθει πάλι με νέα καλούδια και πολλή αγάπη .
Της Ιωάννας Δημουλά

Πηγη: aigialeiapress.com

10 σχόλια:

  1. Ευχάριστούμε πολύ για την προσφορά. Η κινήσεις σας έδωσαν τόνωση στο σχολείο. Όχι μόνο οικονομική, αλλά κυρίως ψυχολογική. Ήταν πολύ όμορφο για τα παιδιά όλο αυτό το ενδιαφέρον.
    Μιχάλης Καμινέλης-ο δάσκαλος του ΔΣ Πετσάκων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Η κινήσεις σας"... θα αναρωτιέστε μάλλον τι ακριβώς διδάσκω στα παιδιά, μετά απ' αυτό...!

      Διαγραφή
    2. Δασκαλε..εννοεις κατι?Οι κινησεις μου ηταν καθαρα για βοηθεια στο σχολειο,προς τα παιδια και προς εσας που τους διδασκετε την παιδεια και την μορφωση τους για να εχουν καλυτερα εφοδια στην ζωη τους..

      Διαγραφή
    3. Απλώς αυτοσαρκάστηκα για την ανορθογραφία μου πιο πάνω!

      Διαγραφή
    4. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    5. Καλημερα!!με ολα αυτα που συμβαινουν γυρω μας,ο νους μας παει αλλου..δεν πειραζει για τα ορθογραφικα λαθη που ηταν καταλαθος..Οι περισσοτεροι κανουν..Τα εσκεμμενα λαθη μετρανε,που κανουν αλλοι,αυτα ειναι πολυ χειροτερα..Καλημερα και καλο μαθημα!!

      Διαγραφή
  2. Ευχαριστουμε πολυ που ανοιξατε την αγκαλια σας και μας δεχτηκατε. Ηταν μια εκπληκτικη εμπειρια, που δυσκολα θα ξεχασω. Ειναι βεβαιο οτι θα ερθουμε παλι, γιατι καποια πραγματα τα αφησαμε στη μεση. Για εμας τα παιδια ειναι το μελλον αυτου του τοπου, και θα προσπαθησουμε να κανουμε οτι καλυτερο για αυτα. Καλη συνεχεια στο πραγματικα δυσκολο εργο που εχετε, καιθα τα πουμε πολυ συντομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ευχαριστώ πολύ τον δάσκαλο στο σχολείο του ΔΣ ΠΕΤΣΑΚΩΝ Κο Μιχάλη Καμινέλη για τα καλά του λόγια.Ήθελα απλά να τονίσω οτι ήταν μια προσφορά ΑΓΑΠΗΣ,για τα παιδιά.Εύχομαι να έχετε μια καλή σχολική χρονιά,με πολύ ενδιαφέρον για μόρφωση,να έχετε ένα καλύτερο περιβάλλον να διδάσκετε τα παιδιά και πολλά χαμόγελα χαράς,αισιοδοξίας και ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο..Η προσπάθεια μου θα συνεχιστεί!!!ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το έργο μου όντως δύσκολο, αλλά και ευχάριστο γιατί δέθηκα με τα παιδιά και νιώθω ακόμα μεγαλύτερη ευθύνη απέναντί τους. Χαρά μου να προσφέρω ό,τι μπορώ. Ευχαριστώ για τις ευχές, καλή δύναμη και στο δικό σας έργο. Εύχομαι και γω να τα ξαναπούμε σύντομα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το δικο σας εργο ειναι αξιοθαυμαστο..οταν υπαρχει ΕΝΑΣ δασκαλος να διδασκει 4 διαφορετικες ταξεις,να αναλαμβανει να μορφωσει 5 διαφορετικους χαρακτηρες και στεγαζετε σ'ενα περιβαλλον με δυσκολες συνθηκες..Μπραβο σας

      Διαγραφή