Σκοπός του Συλλόγου μας είναι:

Η συλλογή στοιχείων για συγκεκριμένα προβλήματα του χωριού. Η ενασχόληση με θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, όπως επίσης των κοινόχρηστων – κοινοτικών χώρων της κοινότητας, και την προώθηση αυτών στις αρμόδιες αρχές. Η διατήρηση των δεσμών των απανταχού Πετσακιτών με τη γενέτειρα και τις παραδόσεις τους.Η συμβολή στη διατήρηση, την καλλιέργεια και την μετάδοση των ηθών και εθίμων και γενικά των πολιτιστικών στοιχείων, που συνιστούν την πνευματική και πολιτιστική παράδοση των Πετσάκων Καλαβρύτων, για να μεταλαμπαδευτούν αυτά στις νεότερες γενιές.

Κυριακή 5 Μαΐου 2019

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΑΣ.

Την Πρωτομαγιά εκτός από την γιορτή που πραγματοποίησε ο Σύλλογος στους Πετσάκους, ολοκληρώθηκε και η πρώτη φάση -  από τις τρεις - του έργου μας, για την ανάδειξη του χωριού μας.
Τοποθετήθηκε η μεγάλη ξύλινη ταμπέλα στην είσοδο-έξοδο του χωριού μας.

Επίσης τοποθετήθηκε ειδικός προβολέας Led που θα φωτίζει την πινακίδα κατά τις νυχτερινές ώρες και παίρνει ενέργεια από τον ήλιο. Μια ιδιοκατασκευή που χειριζόμαστε εξ αποστάσεως ώστε να μπορούμε να βλέπουμε τι συμβαίνει στην πινακίδα και αν συμβεί κάτι στον προβολέα μας, να μπορούμε να επέμβουμε ώστε να αποκαταστήσουμε την βλάβη.
Κατόπιν τοποθετήσαμε και μικρές ξύλινες πινακίδες στα εκκλησάκια μας, ιερό Ναό Αγίας Κυριακής, Ιερό Ναό Μεταμόρφωσης του Σωτήρος και Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα (Κάτω Ρούγα).


Στην δεύτερη φάση του έργου μας, θα προχωρήσουμε στην σήμανση και των υπολοίπων εκκλησιών του χωριού μας.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την εταιρεία
για την προσφορά τις ξυλείας και την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν για την ολοκλήρωση του έργου μας.
Επίσης να ευχαριστήσουμε τον Νίκο Ζυγούρα για την προσωπική εργασία που πρόσφερε για την κατασκευή των πινακίδων μας.
Υπεύθυνη για την εικόνα και την γραφή στις πινακίδες μας, είναι η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου και Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Καλαβρύτων, Βασιλική ( Βίκυ) Γεωργοπούλου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου