Σκοπός του Συλλόγου μας είναι:

Η συλλογή στοιχείων για συγκεκριμένα προβλήματα του χωριού. Η ενασχόληση με θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, όπως επίσης των κοινόχρηστων – κοινοτικών χώρων της κοινότητας, και την προώθηση αυτών στις αρμόδιες αρχές. Η διατήρηση των δεσμών των απανταχού Πετσακιτών με τη γενέτειρα και τις παραδόσεις τους.Η συμβολή στη διατήρηση, την καλλιέργεια και την μετάδοση των ηθών και εθίμων και γενικά των πολιτιστικών στοιχείων, που συνιστούν την πνευματική και πολιτιστική παράδοση των Πετσάκων Καλαβρύτων, για να μεταλαμπαδευτούν αυτά στις νεότερες γενιές.

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2018

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ....

Έδωσαν το αίμα τους για να είμαστε σήμερα εμείς ελεύθεροι και να προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα καλύτερο και ομορφότερο αύριο για τους απογόνους μας. 
Και οι Πετσάκοι πλήρωσαν βαρύ το τίμημα του πόλεμου.
 Κάποιοι στα γύρω βουνά, κάποιοι στα χωριά της περιοχής, κάποιοι έφτασαν μέχρι το μέτωπο της Αλβανίας. 
Κάποιοι δεν γύρισαν ποτέ, κάποιων δεν έχουν βρεθεί ακόμα τα οστά τους, αν και γίνονται προσπάθειες από την Ελληνική κυβέρνηση.
Παρακάτω τα ονόματα που έπεσαν στο Αλβανικό μέτωπο και η καταγωγή τους ήταν από τους Πετσάκους, βάσει των επισήμων καταλόγων 


Ανδρικόπουλος Αναστάσιος, γεννημένος στους Πετσάκους, το 1910, στρατιώτης του 6ου Σ.Π.  Εφονεύθει στο όρος Τρεμπεσίνα την 28/3/1941.

 Παπαγιαννόπουλος Θεοδόσης, γεννημένος στους Πετσάκους, το 1913, στρατιώτης του 6ου Σ.Π. Πέθανε στο νοσοκομείο Ιωαννίνων στις 11/3/41.

Χριστοδουλόπουλος Χρήστος, γεννημένος στους Πετσάκους το 1906, στρατιώτης του 81ου Σ.Π.
Εφονεύθει στο Θεοδώροσο την 6/4/41.

Κωνσταντακόπουλος Γεώργιος, γεννημένος στους Πετσάκους, το 1918, υπηρέτησε στο Οχυρό Ιστίμπεη(Μπέλλες) τον Απρίλιο του 1941, όπου μέχρι και σήμερα θεωρείται αγνοούμενος.

Στο ηρώο που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία του χωριού μας, υπάρχουν δεκαέξι (16) ονόματα. 
Τους χρωστάμε πολλά και δεν είναι απλά μια μαρμάρινη επιγραφή για να μας το θυμίζει, είναι η ίδια η ιστορία, γεμάτη από αίμα και πόνο. 

ΑΘΆΝΑΤΟΙ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου