Σκοπός του Συλλόγου μας είναι:

Η συλλογή στοιχείων για συγκεκριμένα προβλήματα του χωριού. Η ενασχόληση με θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, όπως επίσης των κοινόχρηστων – κοινοτικών χώρων της κοινότητας, και την προώθηση αυτών στις αρμόδιες αρχές. Η διατήρηση των δεσμών των απανταχού Πετσακιτών με τη γενέτειρα και τις παραδόσεις τους.Η συμβολή στη διατήρηση, την καλλιέργεια και την μετάδοση των ηθών και εθίμων και γενικά των πολιτιστικών στοιχείων, που συνιστούν την πνευματική και πολιτιστική παράδοση των Πετσάκων Καλαβρύτων, για να μεταλαμπαδευτούν αυτά στις νεότερες γενιές.

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

EΚΟΨΕ ΤΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΤΣΑΚΟΥΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ.

  Ο Συλλογος μας, πιστος στα λογια του, πραγματοποιησε με μεγαλη επιτυχια την πρωτη του εκδηλωση για το 2018, με την κοπη της πρωτοχρονιατικης πιτας, στις 2 Ιανουαριου, στο χωριο μας, τους Πετσακους. 
  Η εκδηλωση ηταν αφιερωμενη στους κατοικους του χωριου μας,  που μια εβδομαδα νωριτερα περασαν δυσκολες στιγμες, τοσο με τη κακοκαιρια οσο και τη πολυημερη διακοπη ρευματος.
  Απ' οτι μας μετεφεραν οι κατοικοι, ηταν η πρωτη φορα που συμβαινει αυτο στο χωριο!!!
Το θεωρουμε μεγαλη μας τιμη, που το καταφεραμε, εστω και για μερικες ωρες,να φερουμε στους κατοικους του χωριου μας, στιγμες γιορτινες και να τους δειξουμε οτι ειμαστε εκει.
Για ολους και για ολα.
 Η εκδηλωση ξεκινησε το πρωι και συνεχιστηκε βεβαια με φαγητο προς ολους, αφθονο κρασι, μουσικη και διαθεση για ενα δημιουργηκο ξεκινημα, που θα βοηθησει το πανεμορφο χωριο μας. Η προσελευση ηταν πραγματικα συγκινητικη, νιωσαμε οτι υπαρχουμε ως Συλλογος χρονια, αλλα και εμεις ανταποδωσαμε ολο αυτο με ανθρωπια. Ενα συναισθημα που λειπει απο τις μερες μας.
 Στην διαρκεια της εκδηλωσης ειπωθηκαν πολλα προβληματα, αν και δεν ηταν η καταλληλη στιγμη, ομως εμεις με χαρα ακουσαμε, τα σημειωσαμε και βεβαια θα τα συζητησουμε με τον εκπροσωπο της κοινοτητας, εαν βεβαια θελησει και εκεινος.

 Μετα την ολοκληρωση του φαγητου, εγινε η καθιερωμενη κοπη της πρωτοχρονιατικης πιτας, οπου  υπηρχαν 2 (δυο) δωρα, προσφορα απο μεγαλο πολυκαταστημα των Αθηνων, ενος κινητου τηλεφωνου τυπου smartphone και ενος ασυρματου τηλεφωνου.

 Οι νικητες τα παρελαβαν με μεγαλη χαρα!!
 Ολοι που παραβρεθηκαν μας ευχαριστησαν για την υπεροχη εκδηλωση,  
που επιτελους εγινε στο χωριο μας!!!


Ο νικητης του μεγαλου μας δωρου, Δημητρης Γεωργακοπουλος, οπου ταυτοχρονα θελουμε να ευχαριστησουμε θερμα, για την αψογη οργανωση της εκδηλωσης. 

Επομενο ραντεβου μας με ακομα πιο πλουσια δωρα και αγαπη,η εκδηλωση μας στις 28 Ιανουαριου, στο κεντρο Maritimo στην παραλια Ακολης( Αβυθος) Αιγιου.
Σας περιμενουμε ολους εκει για να ξεκινησουμε τη νεα χρονια δυνατα, με στοχο παντα ενα ομορφοτερο χωριο.
Τους Πετσακους μας!!!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου