Σκοπός του Συλλόγου μας είναι:

Η συλλογή στοιχείων για συγκεκριμένα προβλήματα του χωριού. Η ενασχόληση με θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, όπως επίσης των κοινόχρηστων – κοινοτικών χώρων της κοινότητας, και την προώθηση αυτών στις αρμόδιες αρχές. Η διατήρηση των δεσμών των απανταχού Πετσακιτών με τη γενέτειρα και τις παραδόσεις τους.Η συμβολή στη διατήρηση, την καλλιέργεια και την μετάδοση των ηθών και εθίμων και γενικά των πολιτιστικών στοιχείων, που συνιστούν την πνευματική και πολιτιστική παράδοση των Πετσάκων Καλαβρύτων, για να μεταλαμπαδευτούν αυτά στις νεότερες γενιές.

Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΔΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΥΧΕΡΟ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΜΑΣ.

  Με μεγάλη μας χαρά σας παρουσιάζουμε το ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΔΩΡΟ για τον τυχερό,
 που θα κερδίσει το φλουρί στη κοπή πίτας του Συλλόγου μας, την Κυριάκη 28 Ιανουάριου, και ωρα 13:00, στην αίθουσα MARITIMO στην παραλία Άκολης (Άβυθος)
  Τριήμερο ξεκούρασης και ηρεμίας σε ενα συναρπαστικό ορεινό προορισμό από τους πιο αυθεντικούς και «γενναιόδωρους» της Ελλάδας. Το κεφαλοχώρι της Ναυπακτίας, Πλάτανο Αιτωλοακαρνανίας, έδρα του καποδιστρικού Δήμου Πλατάνου, σε υψόμετρο σχεδόν 860μ.

  Εκεί υπάρχουν τα πετρόχτιστα "ΣΠΙΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΙΦΙΓΕΝΕΙΑΣ" ένα όμορφο παραδοσιακό κατάλυμα που προσφέρει οικογενειακή φιλοξενία όλους τους μήνες του χρόνου. Στο εστιατόριο του ξενοδοχείου γευθείτε την παραδοσιακή κουζίνα της περιοχής.


                                                         Το πακέτο περιλαμβανει :
 4 ημέρες / 3 διανυκτερεύσεις για 2-3 άτομα σε δίκλινο δωμάτιο με Τζάκι.
 Πρωινό σε Μπουφέ.
 Ξύλα για το Τζάκι.
 Κάθε δωμάτιο διαθέτει μια εξοπλισμένη κουζίνα (κουζίνα, ψυγείο, καφετιέρα και βασικά σκεύη), καθιστικό με τζάκι, τραπεζαρία, καναπέ που χρησιμεύει και σαν επιπλέον κρεβάτι και μπάνιο (με μπανιέρα).
 Παράλληλα διαθέτει μεγάλο μπαλκόνι εξοπλισμένο με τραπεζάκι και καρέκλες με υπέροχη θέα του χωριού καθώς και των γύρω βουνών.
Διαθέτει θέρμανση, κλιματισμό, μίνι-ψυγείο, τηλεόραση, τηλέφωνο, μπάνιο (με ντους) και σεσουάρ για τα μαλλιά.
 Η επίπλωσή του έχει γίνει με έπιπλα υψηλής ποιότητας και αισθητικής, ενώ τη διακόσμηση του, όπως και όλου του ξενοδοχείου έχει επιμεληθεί η γνωστή ζωγράφος Άννα Παπανικολάου.
Το δωμάτιο είναι επενδυμένο με πέτρα και έχει διαμορφωθεί με γνώμονα την ευχάριστη διαμονή των φιλοξενούμενων.


 Η ορεινή Ναυπακτία αν και τα τελευταία χρόνια έχει μπει δυναμικά στην κούρσα των δημοφιλών τουριστικών προορισμών, διατηρεί ακόμα την αγνότητα και την αυθεντικότητα της, προσφέροντας παραδοσιακή ελληνική φιλοξενία σε όλο της το εύρος.

Για εσάς που αγαπάτε την φύση, την πεζοπορία στα βουνά και την χαλάρωση που σου χαρίζει μια εκδρομή μακριά από πολύβοους προορισμούς, τα χωριά της είναι η καλύτερη επιλογή. Στα 880 μέτρα υψόμετρο θα συναντήσετε το γραφικό κεφαλοχώρι Πλάτανος. Πρόκειται για ένα από τα πιο ζωντανά και πολυπληθή χωριά της περιοχής και σίγουρα το κατάλληλο μέρος για εξορμήσεις.
 Ένα μεγάλο πλατάνι που υπήρχε στη θέση Μεγάλη Βρύση, έγινε η αφορμή για να πάρει το όνομα του. Χτισμένο σύμφωνα με τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά των σπιτιών της Ρούμελης, ο Πλάτανος συγκεντρώνει ντόπιους και τουρίστες στην κεντρική του πλατεία, που τη στολίζει η εκκλησία του Αγίου Νικολάου. Γευθείτε το ονομαστό κρασί του και μιλήστε με τους ντόπιους για τις δυνατότητες που είχαν οι πρόγονοι τους στο εμπόριο τα περασμένα χρόνια, που ήταν γνωστοί ως Κραβαρίτες. Ο ποταμός Εύηνος αποτελεί ένα ακόμα χαρακτηριστικό στοιχείο του χωριού, όπως επίσης και η τεχνητή λίμνη Ευηνολίμνη.
 Ο Πλάτανος θα γίνει το ορμητήριο σας για την περιήγηση και γνωριμία των γύρω χωριών και την μοναδική φύση της περιοχής. Θα λατρέψετε τη βόλτα στην Ευηνολίμνη και το εντυπωσιακό τεχνητό φράγμα, αφού στη διαδρομή σας θα συναντήσετε πέτρινα γεφύρια και παραδοσιακούς μύλους μέσα στο δάσος. Οι περίπατοι στα βατά μονοπάτια του χωριού, μέχρι κάποιο εξωκλήσι ή ένα μοναχικό παγκάκι θα διώξει μακρυά το άγχος της καθημερινότητας, ενώ παράλληλα η περιοχή είναι κατάλληλη και για βόλτα με ποδήλατο ή ακόμα και για ορειβασία. Μπορείτε επίσης να επισκευθείτε την ξακουστή Χώμορη και τα χωριά Άγιος Δημήτριος και Περδικόβρυση, μέσα σε ένα πανέμορφο φυσικό τοπίο.





Καλή διαμονή στον τυχερό.....











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου