Σκοπός του Συλλόγου μας είναι:

Η συλλογή στοιχείων για συγκεκριμένα προβλήματα του χωριού. Η ενασχόληση με θέματα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος, όπως επίσης των κοινόχρηστων – κοινοτικών χώρων της κοινότητας, και την προώθηση αυτών στις αρμόδιες αρχές. Η διατήρηση των δεσμών των απανταχού Πετσακιτών με τη γενέτειρα και τις παραδόσεις τους.Η συμβολή στη διατήρηση, την καλλιέργεια και την μετάδοση των ηθών και εθίμων και γενικά των πολιτιστικών στοιχείων, που συνιστούν την πνευματική και πολιτιστική παράδοση των Πετσάκων Καλαβρύτων, για να μεταλαμπαδευτούν αυτά στις νεότερες γενιές.

Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΜΑΣ

 


Η ανάπλαση του εξωτερικού χώρου του ιερού ναού μας, του Αγίου Νικολάου ολοκληρώθηκε, όπως και η  ανακατασκευή του τοιχίου στήριξης στη βόρεια πλευρά του ναού. 
Από χθες και η  πλακόστρωση του προαυλίου χώρου πήρε την τελική του μορφή. 
 Όλα τα εμπόδια που προέκυψαν με υπομονή, επιμονή και τη βοήθεια του Αγίου μας ξεπεράστηκαν.
Ο πατήρ Άγγελος Κατσικανταής και το εκκλησιαστικό συμβούλιο, επιθυμούν να εκφράσουν τις θερμές και ειλικρινείς ευχαριστίες τους σε όλους αυτούς, που δίχως τη δική τους ευγενική χορηγία η ολοκλήρωση αυτού του σημαντικού έργου θα ήταν ακατόρθωτη:
1. Αρχικά λοιπόν ευχαριστούμε θερμά τις οικογένειες Χριστοδουλόπουλου και Παπαγιαννόπουλου για τη δωρεά μέρους των οικοπέδων τους γειτονικά στο προαύλιο του ναού. 
2. Τον Διαμαντόπουλο Βασίλη για την κάλυψη των εξόδων της εκσκαφής περιμετρικά του ναού. 
3. Την τσιμεντοβιομηχανία ΤΙΤΑΝ για τη δωρεά ενάμιση τόνου τσιμέντο. 
4. Το λατομείο Αράξου, «ΑΦΟΙ ΘΑΝΟΠΟΥΛΟΙ» για τη δωρεάν παραχώρηση της πέτρας και του αμμοχάλικου που χρειάστηκαν στην αποπεράτωση του έργου. 
5. Τα σίδερα μπετόν «ΜΗΛΑΣ».
6. Τον κ. Θεοδώρου Γεώργιο, που ανέλαβε να κάνει δωρεάν όλες τις ηλεκτρικές και υδραυλικές εγκαταστάσεις στο προαύλιο του ναού. 
7. Τον κ. Φώτη Φωτίου, από το λατομείο Άρτας. 
8. Τον κ. Σιόλα Γεώργιο, από το λατομείο Λεπενού Αιτωλοακαρνανίας. 
9. Τον κ. Σπηλιόπουλο Δημήτριο, για την μεταφορά και εναπόθεση οικοδομικών υλικών. 
10. Τον κ. Φώτη Χρ. Πλώτα για την προσφορά υλικών από τη μάντρα οικοδομικών υλικών που κατέχει, καθώς και την παροχή υπηρεσιών όποτε χρειάστηκε.
11.  Όλους τους κατοίκους του χωριού μας που συνεισέφεραν αδιαμαρτύρητα με προσωπική εργασία σε οτιδήποτε χρειάστηκε στο διάστημα αυτό.
12. Τέλος τον πρόεδρο του Εξωραϊστικού Συλλόγου Πετσάκων Καλαβρύτων Ιωάννη Λυρίτη, όσο και το γραφείο Διεκπεραίωσης Συντάξεων Μαρίας Βασιλείου, για την προσφορά τους προς τον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου τόσο στην εκτύπωση των λαχνών της λαχειοφόρου αγοράς, όσο και των δυο δώρων που προσέφεραν, το κινητό τηλέφωνο και τον φούρνο μικροκυμάτων. 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου